eur:
394.06
usd:
363.51
bux:
66169.03
2024. március 4. hétfő Kázmér
Nyitókép: Facebook/Fehérvár FC

Minősíthetetlen stílus, fenyegetések – szurkolóinak üzent a Fehérvár focicsapata

A klub közölte: elhatárolódik bizonyos drukkerek viselkedésétől.

A Fehérvár FC labdarúgócsapatának játékosai, stábtagjai és a klub dolgozói közös közleményben jelezték, hogy elhatárolódnak a szurkolók egy kisebb csoportjától, akik az utóbbi időben az egyes mérkőzéseken „minősíthetetlen stílusban, fenyegetően” nyilvánultak meg a Sóstói Stadionban az együttes egyik futballistájával szemben. Név szerint nem említették meg, kiről van szó.

Mint írják, a jelentős többség sportszerűen biztatja a csapatot, amiért nagyon hálásak, viszont a közelmúltban olyan jelenség is tapasztalható volt a lelátón, ami ellen fel akartak szólalni.

A játékosok, az edzők és a klub dolgozói elhatárolódnak a fenyegetésektől, és arra kérik ezeket a drukkereket, hogy fejezzék be ezeket a megnyilvánulásokat, amelyek a közlemény szerint

„negatív hatással lehetnek az egész csapat és a szurkolók közötti kapcsolatra.”

Bár a közlemény nem nevezi meg a kipécézett játékost, a Sportal felidézi, hogy az elmúlt időszakban jelentősen megromlott a viszony bizonyos szurkolók és a Fehérvár kapusa, Kovács Dániel között, akinek még korábban drapérián is üzentek az elégedetlen drukkerek. Utóbbiak szerint a hálóőr a klub múltjához méltatlanul teljesített. A molinón ez a felirat szerepelt egy szmájlival: „Végy egy jó kapust, tartja a régi mondás. Viszlát, Kovács Dani :)”

Kovács Dániel az előző idényben még alapember volt a Fehérvár csapatában, a 2023/2024-es szezonban azonban már csak 3 bajnoki mérkőzésen védett eddig, a többi találkozón a nyáron a Puskás Akadémiától kölcsönvett Tóth Balázs állt a kapuban.

„Bízunk benne, hogy jó hangulatban, sikeresen zárjuk az évet, és a mérkőzések végén közösen ünnepelhetünk a három pontoknak örülve” – zárul a Fehérvár FC csütörtöki közleménye.

Nem maradt el az ultrák válasza

Az RBD Ultras csütörtök délután Facebook-oldalán reagált a közleményre. A szurkolói csoport közölte: „sértő minden olyan megnyilvánulás”, amely szurkolói mivoltjukat, valamint a fehérvári klubhoz való hűségüket megkérdőjelezi. Jelezték, hogy elhatárolódnak „a szurkolókkal tiszteletlen játékostól” és azokat a futballistákat támogatják, akik „mindent megtesznek a pályán” a csapatért.

„Az elmúlt hónapokban a játékoskeret egy tagja nem tartotta tiszteletben az RBD szurkolóinak az elkötelezettségét, üzeneteinek tartalmáért soha nem kért nyilvánosan bocsánatot azoktól a szurkolóktól, akiket megsértett. A játékos, akiről szó van: (kovács dániel)” – fogalmaznak a poszt végén, vagyis a kapus nevét csupa kisbetűvel írták le.

A székesfehérvári együttes – 6 győzelemmel, 3 döntetlennel és 5 vereséggel – az ötödik helyen áll az NB I tabelláján, és szombaton, hazai pályán a Puskás Akadémia csapatával játszik legközelebb.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 3. 16:00
×
×
×
×