eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
sport background - green field in soccer stadium. ready for game in the midfield, 3D Illustration - Not a real stadium - a composition of several graphic elements.
Nyitókép: FotografieLink/Getty Images

Bajnokok Ligája-döntőket pályázott meg Magyarország

A november 15-i határidőre benyújtotta hivatalos pályázati anyagát a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) az európai szövetséghez (UEFA) a 2026-os vagy a 2027-es Bajnokok Ligája-döntő megrendezésére.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője az M1 aktuális csatornának kedden kiemelte: a következő két megpályázható finálé a 2026-os és a 2027-es volt, ezek lebonyolítására Magyarországról, valamint Olaszországból érkezett szándéknyilatkozat korábban az UEFA-hoz. A november 15-i határidőig mindkét jelentkező ország beadta a hivatalos pályázati anyagot, melyeket februárra értékel ki az európai szövetség, egyúttal észrevételeket, javaslatokat is megfogalmaz addigra. A két BL-döntő rendezőjét jövő májusban jelenti be az UEFA.

"Ahogyan azt már Csányi Sándor korábban kijelentette,

az MLSZ-nek az egyik lefontosabb célkitűzése volt, hogy rangos nemzetközi futballmérkőzéseket hozzunk Magyarországra és a magyar szurkolók testközelből láthassanak sztárjátékosokat, rangos összecsapásokat.

Rendeztünk már női BL-döntőt, Európa-liga-döntőt, Szuperkupa-döntőt, valamint nálunk volt az Európa-bajnokság néhány mérkőzése és mind a Puskás Aréna, mind a szervezés kapcsán kitűnő véleményeket kaptunk mind az UEFA, mind a résztvevő csapatok, mind pedig az ide érkező szurkolók részéről" - mondta Sipos Jenő, aki kiemelte, a Puskás Aréna abból a szempontból is remek létesítmény, hogy a város közepén található, így könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel is.

"Ezért gondolta úgy az MLSZ, hogy a korábbi nagy rendezvények mellett itt az ideje, hogy egy BL-döntőt is szervezzünk, erre a két lehető legkorábbi időpont a 2026-os és a 2027-es idény volt" - fogalmazott a szóvivő, aki azt is elárulta, hogy a részletes pályázati anyagban többek között ki kellett térni a közlekedésre, a biztonságra, a csapatok és a szurkoló elszállásolására, a szurkolói zónák kialakítására is.

"Az UEFA tervei szerint a BL-döntők köré egy többnapos fesztivált terveznek, ezt egy budapesti döntő esetén a főváros különböző részein bonyolítanák le"

- tette hozzá Sipos Jenő, és hangsúlyozta, a BL-finálé "sokkal nagyobb volumenű dolog", mint például az El-döntő.

"Közmegelégedésre rendeztük meg az Európa-liga fináléját idén, de a Bajnokok Ligája esetében mindenből több kell. Úgy gondolom, hogy a mi szervezőbizottságunk felkészülten állt a feladathoz, bizonyított az elmúlt években, ezért joggal reménykedünk abban, hogy a magyar szurkolók BL-döntőt láthatnak majd a Puskás Arénában" - mondta a szóvivő.

A 2024-es finálét a londoni Wembley Stadionban, a 2025-öst pedig a müncheni Allianz Arénában rendezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×