eur:
389.4
usd:
363.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook/Magyar Vívó Szövetség

Battai Sugár: fiatal csapatként olyan dolgokra vagyunk képesek, amit sokan nem gondoltak volna

Az edzők és a versenyzők szorosan együttműködve dolgoznak a magyar női kardvívó-válogatottban, ennek is tulajdonítható a tavalyi és az idei világbajnoki aranyérem – mondta az InfoRádiónak Battai Sugár, aki nagy lendülettel készül az új szezon versenyeire is.

Battai Sugár rendkívül eredményes versenyszezont zárt, hiszen a magyar női kardcsapattal megvédték címüket a júliusi, milánói világbajnokságon, a krakkói Európa Játékokon pedig bronzérmet szereztek. A DEAC 20 esztendős versenyzője egyéniben két dobogós helyezést ért el az idei világkupa-sorozatban: januárban, Budapesten harmadik lett a juniorok között, míg márciusban, Athénban aranyérmet nyert a felnőttek mezőnyében. Ráadásul Battai Sugár a magyar női junior kardcsapattal áprilisban, Plovdivban 2019 után másodszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára, így azzal büszkélkedhet, hogy a junior és a felnőtt korosztályban is van már két-két csapatvilágbajnoki címe.

A debreceni kardvívó teljesítményére itthon és a nemzetközi porondon is felfigyeltek, igazi klasszis vált belőle, így nem okozott nagy meglepetést, hogy nemrég

ő lett a „Jövő legértékesebb sportolója” kategória győztese a Sport Forum Hungary elnevezésű sportkonferencián.

A sikerek mögött rengeteg munka, edzés van, ami sok lemondással is járt, így Battai Sugár számára igazi feltöltődést jelentett az augusztus, amikor pihenhetett egy kicsit. A röpke szünetet követően azonban nagyon lelkesen vetette bele magát ismét a munkába és azt sem bánta, hogy az erőnléti tréningek alatt nem kellett kardot fognia, ugyanis a fizikai felkészülés került a középpontba az ősz elején. Dávid László tanítványa azt mondta az InfoRádiónak, hogy motiváltnak érzi magát, nagyon várja az újabb megmérettetéseket. Elárulta azt is, hogy elkezdték a technikai alapozást, három hete vívnak a csapattársaival, november elején pedig már világkupa-verseny lesz Algírban.

Battai Sugár még mindig csak emésztgeti, hogy kétszeres felnőtt világbajnoknak mondhatja magát, ugyanakkor nagy önbizalmat ad neki és csapattársainak is, hogy kivívták a nemzetközi elit elismerését.

„Olyan dolgokra vagyunk képesek ilyen fiatal csapatként is, amit sokan nem gondoltak volna, úgyhogy nagyon motiváltak vagyunk és mindent megteszünk a továbbiakban is”

– fogalmazott.

A 20 éves vívó szerint több összetevője van annak, hogy a női kardválogatott ennyire sikeres tud lenni. Kiemelte, hogy az egyes csapattagok edzői hatékonyan, egymást segítve dolgoznak Gárdos Gábor vezetésével. Mint mondta, az edzők ugyanúgy egy csapatot alkotnak, mint ők, versenyzők – mind az edzéseken, mind a versenyeken. „Az edzőink nagyon sokat tanulnak egymástól, ami minket is külön motivál. Nagyon örömteli és rengeteget jelent, hogy a csapattársaimmal barátnők vagyunk a páston kívül is, húzzuk, segítjük egymást” – tette hozzá.

Kifejtette, hogy a tréningeken egészséges rivalizálás van közöttük, például egy reggeli futáson is le akarják győzni a másikat, de ez nem szül semmilyen feszültséget, sőt arra kapnak ösztönzést egyenként, hogy még többet kell beleadni.

Még szeretne fejlődni

A junior és a felnőtt világbajnoki aranyérem mellett nagyon szívesen gondol vissza az athéni világkupán elért első helyezésére is, hiszen mégiscsak egyéniben bizonyult a legjobbnak azon a versenyen. Elismerte, hogy az év további részében már nem úgy állt hozzá a többi világkupához, „ahogy kellett volna”, elmondása szerint ezt a sikert nehezebben dolgozta fel, mint akár egy kudarcot, ezért kettős érzései vannak az idei egyéni szereplését illetően. Ugyanakkor most már érzi magában az erőt és fogadkozott, hogy egyéniben is újra megmutatja magát, magabiztosan várja a következő versenyeket.

Battai Sugár végül elmondta: szeretne még fejlődni, mert „bőven van hova”. Az olimpia miatt a következő hónapokban a csapat lesz az első számára, de megjegyezte: „tulajdonképpen elégedett vagyok magammal, azért azt nagy számnak tartom, hogy egy világkupát meg tudtam nyerni. Remélem, lesz még részem ilyen sikerekben a jövőben is.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×