eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A gólszerző Planéta Szimonetta a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a montbéliard-i Axone Arenában 2018. december 5-én. A magyar válogatott 32-26-ra győzött és bejutott az Eb középdöntőjébe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Komoly hiányzók a vébére készülő női kéziválogatottnál

Tomori Zsuzsanna és Planéta Szimonetta biztosan nem lesz tagja a magyar női kézilabda-válogatottnak a november 30-án kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség a honlapján tette közzé a dán–norvég–svéd közös rendezésű tornára nevezett bő kereteket. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány

34 fős névsorában Tomori és Planéta mellett Kisfaludy Anett, valamint a súlyos térdsérülés után gyógyuló Szöllősi-Zácsik Szandra sem szerepel.

A 67-szeres válogatott Planéta – aki legutóbb tavaly októberben, az Európa-bajnoki felkészülés során volt tagja a keretnek, de Ljubljanába, a kontinenstornára nem utazott el – szeptember 1-jén az MTI-nek úgy nyilatkozott, készen áll a visszatérésre.

A jelenleg sérüléssel bajlódó Janurik Kinga, valamint a montenegrói Buducnost Podgoricában kevés játéklehetőséghez jutó Háfra Noémi tagja a keretnek. A világbajnokságra 18 játékos nevezhető, a mérkőzéseken 16-an léphetnek pályára.

A magyar válogatott Helsingborgban Paraguayjal, Kamerunnal és Montenegróval találkozik a csoportkörben. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál kvartett három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe.

A vb-aranyérmes kijut a jövő nyári párizsi olimpiára (francia siker esetén döntőbeli ellenfele kvalifikál), a következő hat válogatott pedig – aminek nincs selejtezős helye vagy kvótája – részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

A magyar női válogatott bő vb-kerete:

kapusok:

Böde-Bíró Blanka (Ferencváros), Bukovszky Anna (Vác), Janurik Kinga (Ferencváros), Szemerey Zsófia (Mosonmagyaróvári), Szikora Melinda (Bietigheim, német)

jobbszélsők:

Faluvégi Dorottya (Bietigheim, német), Grosch Vivien (Debrecen), Győri-Lukács Viktória (Győr), Kovács Anett (Ferencváros), Töpfner Alexandra (Debrecen)

jobbátlövők:

Albek Anna (Mosonmagyaróvár), Klujber Katrin (Ferencváros), Papp Nikoletta (Gloria Buzau, román)

irányítók:

Debreczeni-Klivinyi Kinga (Budaörs), Farkas Johanna (Dunaújváros), Kajdon Blanka (Molde HK, norvég), Pál Tamara (Gloria Buzau, román), Simon Petra (Ferencváros), Vámos Petra (Debrecen)

beállók:

Bordás Réka (Ferencváros), Faragó Luca (Mosonmagyaróvár), Füzi-Tóvizi Petra (Debrecen), Pásztor Noémi (Mosonmagyaróvár), Tyiskov-Helembai Fanny (Vác)

balátlövők:

Háfra Noémi (Buducnost Podgorica, montenegrói), Juhász Gréta (Kisvárda), Kácsor Gréta (Debrecen), Kuczora Csenge (Vác), Kukely Anna (Ferencváros)

balszélsők:

Hársfalvi Júlia (Ferencváros), Korsós Dorina (Rapid Bucuresti, román), Márton Gréta (Ferencváros), Petrus Mirtill (Debrecen), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győr)

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×