eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Marosi Ádám a férfi öttusázók lovaglás versenyszámában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokió Stadionban 2021. augusztus 7-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Bűncselekmény miatt nyomoznak az öttusaszövetségben

A szervezet átvilágítása költségvetési csalás gyanúját és „adóelkerülésre mutató gyakorlatot” is feltárt.

A Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a XIV. kerületi rendőrkapitányságon, amely a hatáskörrel rendelkező Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz tette át az ügyet – tudta meg a 24.hu.

A sportági szövetséget április 1-je óta irányító főtitkár, a sportág olimpiai bajnoka, Mizsér Attila azt követően folyamodott hivatalból a feljelentéshez, hogy kézhez kapta a MÖSZ 2020 és 2023 áprilisa közötti időszakát a jogi és a pénzügyi működés szempontjából vizsgáló írásos jelentést. A vizsgálat hónapokkal ezelőtt indult a szervezet azóta lemondott elnöke, Simicskó István KDNP-frakcióvezető megbízásából.

A 24.hu azt írta, a dokumentum szerint a szövetség a vizsgált időszak alatt „a számviteli törvénynek és a szövetségnél rendelkezésre álló szabályzatoknak megfelelő könyvelési, dokumentálási, bizonylatolási és megőrzési kötelezettségeket nem vagy csak részben teljesítette”. A vizsgálat költségvetési csalás gyanúját és „adóelkerülésre mutató gyakorlatot” is feltárt.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×