eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Marosi Ádám a férfi öttusázók lovaglás versenyszámában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokió Stadionban 2021. augusztus 7-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Bűncselekmény miatt nyomoznak az öttusaszövetségben

A szervezet átvilágítása költségvetési csalás gyanúját és „adóelkerülésre mutató gyakorlatot” is feltárt.

A Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a XIV. kerületi rendőrkapitányságon, amely a hatáskörrel rendelkező Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz tette át az ügyet – tudta meg a 24.hu.

A sportági szövetséget április 1-je óta irányító főtitkár, a sportág olimpiai bajnoka, Mizsér Attila azt követően folyamodott hivatalból a feljelentéshez, hogy kézhez kapta a MÖSZ 2020 és 2023 áprilisa közötti időszakát a jogi és a pénzügyi működés szempontjából vizsgáló írásos jelentést. A vizsgálat hónapokkal ezelőtt indult a szervezet azóta lemondott elnöke, Simicskó István KDNP-frakcióvezető megbízásából.

A 24.hu azt írta, a dokumentum szerint a szövetség a vizsgált időszak alatt „a számviteli törvénynek és a szövetségnél rendelkezésre álló szabályzatoknak megfelelő könyvelési, dokumentálási, bizonylatolási és megőrzési kötelezettségeket nem vagy csak részben teljesítette”. A vizsgálat költségvetési csalás gyanúját és „adóelkerülésre mutató gyakorlatot” is feltárt.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×