eur:
390.98
usd:
366.92
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Handball ball on field
Nyitókép: Anchiy/Getty Images

A Veszprém tíz góllal legyőzte a Portót

A meccs kétharmadánál eldőlt a két pont sorsa.

A Veszprém házigazdaként 44-34-re legyőzte a portugál FC Portót a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, szerdán.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, B csoport:

A hazaiak keretéből Omar Jahja és Andreas Nilsson, a vendégektől Jakob Mikkelsen, Diogo Oliveira, Victor Iturriza és Diogo Branquinho is hiányzott.

Gyors játékkal kezdett a magyar bajnoki címvédő, amikor ebbe nem csúsztak hibák, akkor 5-1-re ellépett, amikor viszont igen, akkor felzárkózott az ellenfél (5-4). Támadásban és védekezésben is pontosabb volt a Veszprém, amely a folytatásban is nagy lendülettel kézilabdázott, így a portugáloknak a 17. percben 12-7-es állásnál időt kellett kérniük. Nedim Remili után Hugo Descat szórta a gólokat, ám amikor ismét megtorpant csapatuk, a Porto két percen belül visszazárkózott 16-15-re.

Momir Ilic vezetőedző időkérését követően, az első félidő hajrájában ismét rákapcsoltak a házigazdák, 6-1-es sorozatot produkáltak, így a szünetben magabiztosan vezettek.

A meccs kétharmadánál eldőlt a két pont sorsa, akkor ugyanis már tíz találat volt a különbség. A játék képe nem sokban változott, a portugálok nem tudták felvenni a versenyt tempóban és pontosságban a Veszprémmel, így hét gólnál nem tudtak közelebb kerülni. A bakonyiak ekkor már a látványra is ügyeltek, számos szép megoldásuk volt, és mivel mindez nem ment az eredményesség rovására, végül a vártnál is fölényesebben nyertek.

Nedim Remili tíz, Bjarki Már Elísson és Agustín Casado öt-öt találattal, Rodrigo Corrales négy, Ignacio Biosca García nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Nikolaj Christensen nyolcszor talált be.

A két csapat hetedik egymás elleni tétmérkőzésén egy döntetlen mellett hatodszor győzött a Veszprém.

A három sikerrel és egy vereséggel álló bakonyiak jövő csütörtökön Fazekas Gergő együttesét, a Lengyel Kupa-címvédő Orlen Wisla Plockot fogadják.

Csütörtökön játsszák:

A csoport: Kolstad HB (norvég) - OTP Bank-Pick Szeged 18.45

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×