eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Telekom Veszprém Handball Team

Ligetvári Patrik elárulta a Barcelona elleni győztes receptet

A magyar válogatott kézilabdázó már a katalánok elleni mérkőzés előtt érezte, hogy képesek lehetnek a nagy bravúrra, ami szerinte a kemény munka és a jól kidolgozott stratégia eredménye.

A Veszprém férfi kézilabdacsapata idegenben öt góllal, 41–36-ra legyőzte a Barcelonát a Bajnokok Ligája csoportkörének 6. fordulójában. A 27-szeres magyar bajnok története során először nyert mérkőzést a katalánok vendégeként, így már nincs veretlen csapat a B-csoportban: az első Barcelona és a második Veszprém is 10 ponttal várja a folytatást.

A bakonyi együttes magyar válogatott védőjátékosa, Ligetvári Patrik azt mondta az InfoRádióban, hogy már a csütörtöki mérkőzés előtt érezte, nagy eredményt érhetnek el Barcelonában, mert mostanra megért arra Momir Ilic csapata, hogy akár egy olyan játékerőt képviselő ellenféllel szemben is tudjon győzni idegenben, mint amilyen a 11-szeres BEK/BL-győztes katalán klub. A 27 éves kézilabdázó elmondása szerint már a rangadót megelőző napokban is nagyon jól működött a csapatjáték az edzéseken, és örül neki, hogy élesben is meg tudták valósítani az előzetesen kidolgozott stratégiát. Azt látta a csapattársain, hogy mindenképpen ki akarják javítani a botlást, amit a dán GOG elleni hatgólos vereség jelentett.

Ligetvári Patrik kifejtette: próbálták a saját játékukat játszani idegenben is és

az volt a cél, hogy megakadályozzák a Barcelona gyors lerohanásait.

A Veszprém is arra törekedett, hogy nagy tempóban játsszon, valamint hogy a hazaiak saját fegyverét, erényeit a maga javára fordítsa. Elengedhetetlen volt a jól megszervezett, kompakt védekezés, ezúttal ez is ült. Agresszív játékfelfogással sikerült sok labdát szerezni és az is megmutatta a veszprémiek határozott fellépését, hogy sok esetben hibára tudták kényszeríteni az ellenfelet, amely rengeteg helyzetet kihagyott a találkozón. A Barcelonával szemben ezúttal a Veszprém jeleskedett a lerohanásokban, ami döntő tényezőnek bizonyult:

az idegenben lőtt 41 gól ugyanis óriási teljesítmény ezen a szinten.

A szünetre kétgólos előnnyel vonult a Veszprém, a második félidő elején pedig már 23–19-re is vezetett. Ligetvári Patrik azt mondta, edzőjük, Momir Ilic a félidőben arra kérte őket, ne vizslassák az eredményjelzőt, csak a játékkal törődjenek. Felhívta a figyelmüket arra, hogy becsüljék meg a labdákat és próbáljanak meg kihasználni, gólra váltani minél több helyzetet a stabil védekezés mellett.

A 2018 és 2020 között Spanyolországban légióskodó játékos elismerte, hogy nagyon elfáradtak a meccs végére, rengeteg erőt kivett belőlük a feszített tempójú összecsapás, így sok energiájuk nem maradt az ünneplésre. A Barcelonába kiutazó veszprémi szurkolók buzdítása azonban sokat jelentett nekik, így a mérkőzés után természetesen megköszönték, hogy pazar hangulatot teremtettek a Palau Blaugranában.

A Veszprém legközelebb szombaton a Budakalászt fogadja a magyar bajnokságban, ami Ligetvári Patrik szerint ugyancsak nagyon fontos meccs lesz a számukra, így nem is lehet sokáig fürdőzni a sikerben, jönnek az újabb feladatok. A Veszprém jelenleg százszázalékos mérleggel, 8 győzelemmel vezeti a hazai bajnoki tabellát.

A teljes beszélgetést meghallgathatják kedden 19:30-tól az InfoRádió Hetes című kézilabda-magazinjában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×