eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: formula1.com

Különleges, "szőke nős" F1-es pillanatok a Hungaroringen - fotók

A Hungaroringen tesztelt egy Forma-1-es Aston Martint a brit Jessica Hawkins. Hónapokig titokban kellett tartania a projektet.

Az Aston Martin tájékoztatása szerint a 28 éves pilóta a múlt héten 26 kört tett meg Mogyoródon. Mint írták, "különleges pillanat" volt az istálló számára, amikor Jessica Hawkins pilótanagykövetük először ült Forma-1-es autóban. A Hungaroringen, némi eső miatti csúszás után egy 2021-es autót vezetett a W-sorozat dobogósa, brit gokartbajnok. A csapat tartalékosával, Felipe Drugovichcsal osztotta meg a tesztelési feladatokat.

A teszt az Aston Martin ismertetése szerint a csapattal végzett munka legújabb lépése, amely

magában foglalja a 2024-es, kizárólag nőkből álló F1 Academy sorozatba való belépésük támogatását is.

"Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek az AMF1 Teamnél, hogy bíztak bennem, hisznek bennem, és megadták ezt a lehetőséget" – mondta Hawkins, aki 2021-ben csatlakozott az Aston Martinhoz versenyzői nagykövetként.

Forrás és további képek: Aston Martin
Forrás és további képek: Aston Martin

"Minden csepp vérem, verejtékem és könnyem kellett ahhoz, hogy ide kerüljek. Amikor először hallottam, hogy ez lehetséges, alig hittem el. Hónapokig titkolnom kellett, ami elég nehéz volt! Teljesen megérte, és nagyon értékes betekintést adott nekem" – nyilatkozta a pilóta. Megjegyezte: semmi sem hasonlítható egy Forma-1-es autó gyorsulásához és fékezéséhez, és az adatokat elnézve nagyon büszke a teljesítményére.

Forrás és további képek: Aston Martin
Forrás és további képek: Aston Martin

Robert Sattler, az Aston Martin Evolution programjának igazgatója szerint Hawkins kiválóan teljesített első F1-tesztjén.

"Fokozatosan növelte a sebességet a trükkös pályán, miközben hibátlanul kezelte az AMR21 autó összetettségét. A visszajelzései pontosak voltak, és korreláltak az adatainkkal" - sorolta, kiemelve a pilóta profi hozzáállását. Reményét fejezte ki, hogy hamarosan újra az autóban láthatják.

Hawkins előtt 2018 októberében tesztelt az F1-ben legutóbb női versenyző, akkor a mexikói Tatiana Calderon kapott lehetőséget a Sauber csapattól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×