eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
A bronzérmes Márton Anita a női súlylökés döntője után a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon az Emirates Arénában 2019. március 3-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Márton Anita exkluzív a visszavonulás után: "23 évig erre voltam ráállva"

Az atlétikasportban marad csütörtökön bejelentett visszavonulása után is Márton Anita. A magyar atlétika egyetlen és máig első világbajnoka, olimpiai bronzérmes az InfoRádiónak adott interjút.

Karrierje során korábban többször gondolkodott azon, hogy mikor kellene feltennie a pontot az i-re. Először jött a covidos időszak, amikor férjével úgy döntöttek, a gyerekvállalás kerül előtérbe, utána kislánya születése után vállalta az olimpiai szereplést, és az tűnt végállomásnak, de a budapesti vb miatt még két évet "ráhúzott".

Csütörtökön viszont véget ért a gondolkodás, Márton Anita, a magyar atlétika első és máig egyetlen világbajnoka, súlylökő olimpiai bronzérmes 34 évesen bejelentette visszavonulását.

"Elgondolkodtam azon, hogy Párizsig csinálom, voltak érvek mellette, egy éven belül van az olimpia. Nem tűnhet soknak annak, aki csak azt nézi, hogy egy évről beszélünk, de tudjuk, elég kemény munka kell egy méltó eredményhez" - vallott Márton Anita, aki úgy gondolja, a kvalifikációval nem lett volna gondja az új rendszerben, 19.-ként vonult vissza, ami a világranglistát illeti, és a legjobb 32 ott lehet Párizsban jövőre.

Hogy melyik a "nagyobb dobás", a 2016-os olimpiai bronz vagy a fedett pályás világbajnoki cím, arról azt mondta, mindenféleképpen az ötkarikás érem, mivel az olimpia a versenyek versenye, minden sportoló oda hegyezi a formáját.

Nem érez hiányt amiatt, hogy nem pályafutása csúcsán rendezte Magyarország az atlétikai világbajnokságot, inkább a karrierje szép lezárásaként tekint rá.

A hogyan továbbról azt mondta,

marad a sportágban.

"23 éve ez tölti ki az életemet, de mondhatom, az életünket, mivel gyakorlatilag az egész család erre volt ráállva, mind a barátaim, ismerőseim is ebből a körből vannak, saját egészségem miatt is szeretnék sportolni a továbbiakban is. Illetve jelenleg edzőként nem dolgozom, de a Szegedi Vasutas Sportegyesület atlétika szakosztályának vezetését átvettem, csináltam, ezt is tervezem folytatni. Pontosat nem tudok, de voltak már beszélgetések, hogy hogyan tudnám segíteni a többi sportoló fejlődését" - árulta el a frissen visszavonult sportági legenda.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Hamarosan lépni kell a Balaton ügyében

A folyamatos esők hatására már 109 centis a Balaton. A szabályozás szerint télen 110 centi lehet a maximum. Annak jártunk utána, lesz-e karácsonyi vízleeresztés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Akkorát gyengült a forint az euróval szemben az elmúlt években, hogy a hazai üzemanyagokra meghatározott jövedéki adóterhek mértéke az EU-s minimumszint alá csökkent. A kötelezettségszegési eljárás elkerülése érdekében tehát szükség volt az adó növelésére, a kormány azonban jelentősen "túlbiztosítva" magát, egészen a 420 forintos euró-árfolyamig elegendő jövedéki adót határozott meg, ami január elsejétől élesedik. Ennek hatására vélhetően messze a legmagasabb benzin-és dízelárakkal találkozhatnak majd a magyar autósok a régióban - de mégis milyen logika állhat a kormány döntése mögött? Többek között erre keressük a választ elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 8. 21:02
×
×
×
×