eur:
389.92
usd:
363.79
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutamában a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Tízmilliós eljárás vár Kenderesi Tamásra a doppingügyében

Nyilatkozott Kenderesi Tamás ügyvédje, dr. Hergenrőder Tamás, az olimpiai érmes úszó doppingügyéről.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk doppingügybe keveredett az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás. A biológiai útlevelével volt gond. Első fokon vétkesnek találták.

Most a Mandiner arról ír, hogy Kováts Tímea, a Magyar Úszó Szövetség keretorvosa erősen kételkedik a biológiai útlevele alapján a sportolót elmarasztaló döntés tudományos megalapozottságában, és úgy véli, a WADA biológiai útlevelekre kifejlesztett rendszere ártatlanokat is elmarasztalhatnak.

Az orvosnő azt sok más orvosi kérdés mellett azt is mondja: "roppant nehéz dolga van akkor a sportolónak, amikor orvosi értelemben is teljes bizonyosság nélkül vélelmezik a sportoló bűnösségét, miközben az ártatlanságát kellene bizonyítani, amely szinte – jogi értelemben is – lehetetlen".

"Beadtuk a fellebbezésünket a Lausanne-i székhelyű Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz,

a CAS-hoz határidőn belül, vagyis még a nyár elején” – erősítette meg a Mandiner kérdésére Hergenrőder Tamás ügyvéd. "Mi, a magunk részéről, ezúttal felperesi pozícióban vagyunk, mi fordultunk a CAS-hoz jogorvoslatért.

A Nemzetközi Sportdöntőbíróságon korábban folyamatban lévő eljárásokat jól ismerő jogi szakemberek véleménye szerint egy nehéz és nagy anyagi terheket,

tízmilliós nagyságrendű kiadásokat jelentő eljárás vár most Kenderesi Tamásékra,

amely eljárás költségeiről jelenleg annyi tudható, hogy ebben a fázisban a CAS egyelőre az eljárási költségek fele-fele arányú viselésére kötelezte a peres feleket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×