eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Mátyus János Kisvárda
Nyitókép: kisvardafc.hu

Megvan a Kisvárda új edzője

Mátyus Jánost nevezték ki a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kisvárda Master Good vezetőedzőjének.

A klub a honlapján jelentette be, hogy a 48 éves szakember vasárnap aláírta a szerződését és hétfőn munkába áll.

A prolicences tréner legutóbb, júniusig Budafokon dolgozott, a MOL Magyar Kupában - a negyeddöntőben aratott 2-0-s győzelemmel a Kisvárdát is kiejtve - a fináléig menetelt az NB II-es csapattal. Előtte az ugyancsak másodosztályú Haladás edzője volt, a Nyíregyháza Spartacust pedig az NB I-ben, majd az NB III-ban és végül az NB II-ben irányította. Edzői karrierje az élvonalban Pápán indult, de volt a REAC szakvezetője is - írja a kisvardafc.hu.

Mátyus János játékosként négy országban - Magyarország mellett Németországban, Skóciában és Ausztriában - összesen 348 bajnokin lépett pályára, a válogatottban 34 alkalommal szerepelt, védőként három gólt is szerzett.

A munkáját állandó segítője, Felipe Matos segíti majd Kisvárdán is.

"A hét közepén érkezett egy telefonhívás Révész Attila sportigazgató úrtól, pénteken már a helyszínen tekintettem meg az Újpest-Kisvárda találkozót, utána hosszasan beszéltünk telefonon, majd ma egymás tenyerébe csaptunk" - mondta el kinevezése után a Kossuth Rádiónak a tréner, akivel

egy plusz egyéves szerződést kötött a klub.

Mátyus kiemelte, nincs helyezés szerint meghatározott cél, de a lehető legjobban szeretnének szerepelni.

"Az elődeim jó munkát végeztek, jó a csapat, de valamiért mégis megrekedt az együttes szekere. Az első feladat, hogy innen elmozduljunk, aztán minél feljebb lépjünk. A keret alkalmas arra, hogy az NB I-ben szerepeljen" - jelentette ki a szakember, akitől a sportigazgató "taktikai fegyelmet, megfelelő erőnlétet és harcos, szenvedélyes csapatot" szeretne látni.

A Kisvárdánál augusztus 12-én váltak meg Milos Kruscic vezetőedzőtől, azóta Gerliczki Máté, az NB III-as együttes trénere irányította az együttest.

Edzőváltások a labdarúgó OTP Bank Liga 2023/24-es idényében:

2023. augusztus 12. - Kisvárda: Milos Kruscic helyett ideiglenesen Gerliczki Máté

2023. szeptember 3. - Kisvárda: Gerliczki Máté helyett Mátyus János

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×