eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Guido Burgstaller, az osztrák Rapid Wien (k) és Stefan Loncar (lent), a Debrecen játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Debreceni VSC – Rapid Wien visszavágó mérkőzésen a Nagyerdei Stadionban Debrecenben 2023. augusztus 17-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

A Rapid futballiskolát adott a DVSC-nek

A kinti 0-0 után hiába reménykedett a DVSC a bravúrban, a bécsi Rapid 5-0-ra nyert a Nagyerdei Stadionban, s bejutott a Konferencia-liga playoff körébe.

A Debreceni VSC kezdő tizenegye megegyezik a bécsivel: Megyeri – Kusnyir, Dreskovics, Romancsuk, Manrique – Lagator, Loncsar – Dzsudzsák, Szécsi, Oliveira – Dorian Babunszki.

Részben egyéni hibák miatt, de a Rapid uralja az első perceket. Megilletődöttnek tűnik a DVSC.

A 15. percben Dzsudzsák Balázs rosszul hátrapasszolt labdáját Seidl elcsípte, betört a tizenhatoson belülre, majd a tehetetlen Megyeri mellett a hálóba vágta a labdát.

A 23. percben Dzsudzsák labdáját Manrique lefejelte, Babunszki lábáról Oliveira elé került, de ő 14 méterről nem találta el a kaput. Igazából a labdát sem, rendesen.

A 32. percben az észak-macedón bírók érvénytelenítették honfitársuk, Dorian Babunszki gólját. Dzsudzsák szabadrúgása után a középcsatár valóban lesről küldte a labdát a Rapid kapujába. Nagy kár érte.

A 43. percben növelte előnyét az osztrák csapat, Burgstaller a csele után középre lőtte a labdát, ami Romancsukról a saját kapujába pattant, 0-2, összesítésben 0-2.

Bár a második félidő elején inkább a DVSC birtokolta a labdát, az 52. percben a Rapid növelte az előnyét. A teljesen fellazult védelem mögé belőtt labdával Grüll elszaladt, s Megyeit is kicselezve a kapuba lőtt, 0-3, összesítésben 0-3.

A 61. percben Romancsuk elé került a labda, de kapásból nem találta el a kaput.

Feljött a Loki, de a Rapid, ha nekilódul, más sebességfokozaton képes játszani.

Burgstaller szerezte a Rapid negyedik gólját, a 72. percben. Osvald távoli lövése után a labda a vetődő Megyeri Balázs hátára, majd onnan az üres kapu felé pattant. Az osztrákok veterán csatára észlelt a leggyorsabban, odarohant, s a kapuba lőtt, 0-4, összesítésben 0-4.

Akadt még néhány gyors támadása az osztrákoknak, ezekből egynél Bajic kiugrott, kapura lőtte a labdát, ami a menteni igyekvő Baranyiról került a hálóba, 0-5. Összesítésben is.

A Rapid továbbjutott, s jövő héten a a Fiorentinával játszhat. A DVSC elbúcsúzott a nemzetközi kupaporondtól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×