eur:
392.91
usd:
363.64
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér
Az amerikai Simone Biles gerendagyakorlata a US Classic tornászversenyen az Illinois állambeli Hoffman Estatesben 2023. augusztus 5-én. A 2021-es tokiói olimpia után a versenyzéshez most visszatérő négyszeres olimpiai bajnok Biles győzött egyéni összetettben.
Nyitókép: MTI/EPA/Alex Wroblewski

Mentális panaszok, félbehagyott olimpia után ismét győztes Simone Biles

Több mint két év után szombaton győztesen tért vissza Simone Biles, minden idők egyik legsikeresebb tornásza.

A 26 éves sztár 59,100 ponttal diadalmaskodott egyéni összetettben a Chicago melletti Hoffman Estates-ben rendezett US Classic elnevezésű viadalon. Teljesítményéről mindent elárul, hogy öt ponttal előzte meg a második Leanne Wongot. A négyszeres olimpiai és 19-szeres világbajnok sportoló négy számból háromban a legjobb teljesítményt nyújtotta, az egész esemény legmagasabb pontszámát is ő kapta az ugrásban bemutatott gyakorlatára.

"Elégedett vagyok azzal, ahol tartok mind mentálisan, mind fizikálisan. Persze van néhány dolog, amin dolgoznom kell, de ez elsőre nagyon jó volt. Meg vagyok lepődve" - mondta Biles, aki a 2021-es, tokiói olimpia, azaz 732 nap után versenyzett újra.

Hoffman Estates, 2023. augusztus 6.
Az amerikai Simone Biles a US Classic tornászverseny egyéni összetettjében elért győzelme után az Illinois állambeli Hoffman Estatesben 2023. augusztus 5-én. A négyszeres olimpiai bajnok Biles a 2021-es tokiói olimpia után most tért vissza a versenyzéshez.
MTI/EPA/Alex Wroblewski
Az amerikai Simone Biles a US Classic tornászverseny egyéni összetettjében elért győzelme után az Illinois állambeli Hoffman Estatesben 2023. augusztus 5-én. MTI/EPA/Alex Wroblewski

A 2016-os, riói játékok egyik hőse - csapatban, egyéni összetettben, ugrásban és talajon nyert, gerendán pedig harmadik volt - a japán fővárosban nagy esélyesként indult, ám mentális okok miatt menet közben visszalépett a csapatversenytől. Később gerendán bronzérmes lett, de azóta nem indult versenyen. Bilest saját bevallása szerint lelkileg megviselte, hogy korábban a hírek az őt és több társát szexuálisan zaklató Larry Nassarról szóltak.

A jövő évi, párizsi olimpiára selejtező vb-nek Antwerpen ad otthont szeptember 30. és október 8. között.

Címlapról ajánljuk
Oroszország-kutató: Vlagyimir Putyin már a 2030-ig tartó elképzeléseit vázolta

Oroszország-kutató: Vlagyimir Putyin már a 2030-ig tartó elképzeléseit vázolta

Vlagyimir Putyin orosz elnök szokásos évértékelő beszéde inkább a közelgő elnökválasztás előtti kampányesemény volt, amelynek hangulata sokkal kevésbé volt fenyegető a nyugati hatalmaknak, mint egy évvel korábban – értékelt Vigóczki Máté Oroszország-kutató
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Nagy a verseny a dolgozókért, ma már ők kérdeznek az interjúkon?

Nagy a verseny a dolgozókért, ma már ők kérdeznek az interjúkon?

Tíz évvel ezelőtt egy állásinterjú még úgy nézett ki, hogy a munkáltató interjúztatta a jelöltet, most sokszor előfordul – főleg a magasan képzett munkaerőnél –, hogy inkább az állásra jelentkező faggatja a munkaadót. Bár a hazai gazdaság lassulásával enyhült ez a trend, az továbbra is igen erősen jellemzi a hazai munkaerőpiacot – hangzott el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és PwC Magyarország által szervezett munkaerőpiaci konferencián. A jelenséget az is erősíti, hogy a cégek ma már nem egy lokális, hanem egy globális munkaerőpiacon versenyeznek a megfelelően képzett munkaerőért. Mivel ma már nagyon nehéz magas szintű szaktudással rendelkező szakembereket találniuk a cégeknek, így fontossá vált, hogy a vállalatok megfelelő mentoring rendszerrel rendelkezzenek a minőségi munkaerő kinevelésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×