eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az amerikai Simone Biles gerendagyakorlata a US Classic tornászversenyen az Illinois állambeli Hoffman Estatesben 2023. augusztus 5-én. A 2021-es tokiói olimpia után a versenyzéshez most visszatérő négyszeres olimpiai bajnok Biles győzött egyéni összetettben.
Nyitókép: MTI/EPA/Alex Wroblewski

Mentális panaszok, félbehagyott olimpia után ismét győztes Simone Biles

Több mint két év után szombaton győztesen tért vissza Simone Biles, minden idők egyik legsikeresebb tornásza.

A 26 éves sztár 59,100 ponttal diadalmaskodott egyéni összetettben a Chicago melletti Hoffman Estates-ben rendezett US Classic elnevezésű viadalon. Teljesítményéről mindent elárul, hogy öt ponttal előzte meg a második Leanne Wongot. A négyszeres olimpiai és 19-szeres világbajnok sportoló négy számból háromban a legjobb teljesítményt nyújtotta, az egész esemény legmagasabb pontszámát is ő kapta az ugrásban bemutatott gyakorlatára.

"Elégedett vagyok azzal, ahol tartok mind mentálisan, mind fizikálisan. Persze van néhány dolog, amin dolgoznom kell, de ez elsőre nagyon jó volt. Meg vagyok lepődve" - mondta Biles, aki a 2021-es, tokiói olimpia, azaz 732 nap után versenyzett újra.

Hoffman Estates, 2023. augusztus 6.
Az amerikai Simone Biles a US Classic tornászverseny egyéni összetettjében elért győzelme után az Illinois állambeli Hoffman Estatesben 2023. augusztus 5-én. A négyszeres olimpiai bajnok Biles a 2021-es tokiói olimpia után most tért vissza a versenyzéshez.
MTI/EPA/Alex Wroblewski
Az amerikai Simone Biles a US Classic tornászverseny egyéni összetettjében elért győzelme után az Illinois állambeli Hoffman Estatesben 2023. augusztus 5-én. MTI/EPA/Alex Wroblewski

A 2016-os, riói játékok egyik hőse - csapatban, egyéni összetettben, ugrásban és talajon nyert, gerendán pedig harmadik volt - a japán fővárosban nagy esélyesként indult, ám mentális okok miatt menet közben visszalépett a csapatversenytől. Később gerendán bronzérmes lett, de azóta nem indult versenyen. Bilest saját bevallása szerint lelkileg megviselte, hogy korábban a hírek az őt és több társát szexuálisan zaklató Larry Nassarról szóltak.

A jövő évi, párizsi olimpiára selejtező vb-nek Antwerpen ad otthont szeptember 30. és október 8. között.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×