eur:
391.2
usd:
365.52
bux:
68052.59
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Azeri Nagydíjának sprintfutamában a bakui versenypályán 2023. április 29-én. A futamot április 30-án rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Silverstone-ban Verstappen rajtolhat az élről

A 25 éves holland pilótának ez az idei hetedik és pályafutása 27. pole pozíciója.

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az első helyről.

A második helyen a McLaren brit pilótája, Lando Norris végzett, aki pár másodperccel a vége előtt megelőzte Verstappent, végül mégis mögé szorult. A harmadik időt csapattársa, az ausztrál Oscar Piastri érte el.

A pontversenyben második mexikói Sergio Perez, Verstappen csapattársa már az első szakaszból sem jutott tovább, mivel csak a 16. időt autózta.

A harmadik szabadedzés után elállt az eső, majdnem felszáradt az aszfalt, de nem lehetett tudni, hogy lesz-e a későbbiekben csapadék, így lényeges volt a gumiválasztás, illetve mindenki gyorsan nekiállt a körök teljesítésének. Aztán időnként esett egy kicsit, de komolyabb eső nem tért vissza a pályára, az időmérő végén pedig már sütött a nap.

A Brit Nagydíj vasárnap 16 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×