eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A kajak-kenu világbajnokság kajak egyesek férfi 5000 méteres versenye döntőjének rajtja, köztük Noé Bálint a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 19-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Magyar éremeső ifjúsági és U23-as kajak-kenu vb-n

A magyar versenyzők 11 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek szombaton délelőtt, az olaszországi Auronzóban zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokág második döntős napján.

A magyar szövetség honlapjának tudósítása szerint a versenynap első magyar győzelme az ifjúságiak K-2 500 méteres fináléjában született: a négyessel pénteken világbajnoki címet nyert Samu Péter, Hidvégi Zalán páros nagyszerű hajrával szerezte meg az első helyet. Ugyancsak ebben a korosztályban diadalmaskodott kenu egyesben Kiss Ágnes, a Szarka Krisztián, Nagy Zakariás, Mészáros Milán, Mitropoulos Iliász összeállítású kenu négyes és a Lugosi Gergely, Juhász István kenu kettes 500 méteren, valamint Kollek Bálint K-1 1000 méteren. A vegyes kenu párosok 500 méteres döntőjét Szarka Krisztián és Molnár Csepke nyerte.

A Tölgyesi Flóra, Horváth Kata kajak kettes és a női kenu négyes (Győre Panna, Paragi Petra, Matkovics Vanda, Benkucs Kíra) egyformán másodikként zárt fél kilométeren, és ugyancsak ezüstérmes pozícióban ért célba Pető Hanna K-1 1000 méteren.

Az U23-asoknál egyesben Opavszky Réka nyerte a kenusok, Csikós Zsóka pedig kajakosok 500 méteres versenyét és ugyanezen a távon aranyérmet szerzett a Kiskó Réka, Rugonfalvi-Kiss Janka, illetve a Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás kajak kettes, valamint a Koczkás Dávid, Rumi Gergő, Molnár Csanád és Besenyei Ádám alkotta kenu négyes is.

Az első éves U23-as Hidvégi Hunor (K-1 1000 m), a Kollár Kristóf, Hodován Dávid duó (C-2 500 m) és a Horányi Dóra, Zagyvai Borka, Csorba Zsófia, Opavszky Réka összeállítású kenus kvartett egyformán harmadikként zárt az idősebb korosztályban.

Szombaton késő délután az 5000 méteres U23-as vegyes váltók döntőit rendezték meg, melyben a férfi és a női versenyző 1250 méterenként váltja egymást, és a váltás a futószakasz során történik. A kajakosoknál győzött Erdélyi Tamás és Nemes Réka, a kenusoknál második lett Hodován Dávid és Csorba Zsófia.

A többi fináléra a vasárnapi zárónapon kerül sor.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×