eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Varga Zsolt, a győztes FTC vezetőedzője a vízben a férfi vízilabda országos bajnokság döntőjének második Genesys OSC Újbuda - FTC-Telekom Waterpolo mérkőzése végén a Nyéki Imre Uszodában 2023. május 18-án. A Ferencváros megvédte címét, 8-6-ra nyert, így begyűjtötte a szükséges második győzelmet.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

BL: Faragó Tamás még nem temetné a Ferencvárost

Szerdától szombatig Belgrádban rendezik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét. Az első játéknapon a magyar klubsorozatban aranyérmes Ferencváros az olasz Pro Reccóval csap össze. Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázóval, a Nemzet Sportolójával beszélgettünk.

Faragó Tamás természetesen a Ferencvárosnak fog szurkolni, noha nem nagyon fér kétség ahhoz, hogy a Pro Recco a legesélyesebb és legjobb csapat a BL-ben. A szakértő ugyanakkor felidézte, volt már rá példa, hogy a Ferencváros úgy nyert BL-t, hogy akkor is csak a „futottak” közé tartozott, mégis meglepő mód nagyon-nagyon jól szerepelt.

A Nemzet Sportolója úgy véli, nem – a tíz fradis év után leköszönő – Varga Zsolt vezetőedzőről szól a „történet”. Mint emlékeztetett, a játékosok többsége a válogatottban is játszik, ezért nyilvánvalóan presztízs kérdés, nemcsak a zöld–fehéreknek, hanem magának a nemzeti csapatnak is, hogy a Ferencváros hogyan szerepel a tornán. De úgy érzi, a Ferencváros képes Varga Zsolttal – aki a BL után már csak főállású szövetségi kapitány lesz – és a játékosokkal egyfajta profizmust felmutatni, ami szerinte el is várható a magyar vízilabdától.

A Pro Reccót erősítő Zalánki Gergővel kapcsolatban úgy fogalmazott: kiváló balkezes, megbízható játékos, aki a posztján a legjobbat tudja nyújtani. Viszont nem bánná, ha nem a Ferencváros ellen mutatná meg a legjobb formáját.

Ezúttal nem három, hanem négy napig tart majd a torna. Az utolsó előtti napon az alsóházi helyosztókat rendezik, a szombati zárónapra a bronzmérkőzés és a finálé marad. Hogy ez mennyire lesz örömünnep, azzal kapcsolatban Faragó Tamás a következőket mondta: a vízilabdázók többsége évi 50-70 mérkőzést játszik, ami szinte már lehetetlen, ráadásul a BL egy erős szezon végére maradt, így a vízilabdázók meglehetősen kizsigerelve érkeznek a tornára, miközben már ott lebeg a szemük előtt a válogatottbeli szereplésük is.

Mindezek ellenére reméli, hogy élvezetes, szép játék lesz majd látható, ahol a góllövőké és nem a kapusoké lesz a főszerep.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó hozzátette: természetesen a jó mérkőzéseket szeretjük inkább Budapesten látni, a szerb vízilabda megérdemli azt, hogy Belgrádban legyen a nyolcas döntő. „Egy biztos, Belgrádban sokkal nehezebb játszani, mint Budapesten, de reméljük, a Ferencváros ezen is képes lesz túllépni, és meggyőző, reményteljes játékot mutatni” – zárta gondolatait Faragó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×