eur:
390.35
usd:
368.54
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Varga Zsolt, a győztes FTC vezetőedzője a vízben a férfi vízilabda országos bajnokság döntőjének második Genesys OSC Újbuda - FTC-Telekom Waterpolo mérkőzése végén a Nyéki Imre Uszodában 2023. május 18-án. A Ferencváros megvédte címét, 8-6-ra nyert, így begyűjtötte a szükséges második győzelmet.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

BL: Faragó Tamás még nem temetné a Ferencvárost

Szerdától szombatig Belgrádban rendezik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét. Az első játéknapon a magyar klubsorozatban aranyérmes Ferencváros az olasz Pro Reccóval csap össze. Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázóval, a Nemzet Sportolójával beszélgettünk.

Faragó Tamás természetesen a Ferencvárosnak fog szurkolni, noha nem nagyon fér kétség ahhoz, hogy a Pro Recco a legesélyesebb és legjobb csapat a BL-ben. A szakértő ugyanakkor felidézte, volt már rá példa, hogy a Ferencváros úgy nyert BL-t, hogy akkor is csak a „futottak” közé tartozott, mégis meglepő mód nagyon-nagyon jól szerepelt.

A Nemzet Sportolója úgy véli, nem – a tíz fradis év után leköszönő – Varga Zsolt vezetőedzőről szól a „történet”. Mint emlékeztetett, a játékosok többsége a válogatottban is játszik, ezért nyilvánvalóan presztízs kérdés, nemcsak a zöld–fehéreknek, hanem magának a nemzeti csapatnak is, hogy a Ferencváros hogyan szerepel a tornán. De úgy érzi, a Ferencváros képes Varga Zsolttal – aki a BL után már csak főállású szövetségi kapitány lesz – és a játékosokkal egyfajta profizmust felmutatni, ami szerinte el is várható a magyar vízilabdától.

A Pro Reccót erősítő Zalánki Gergővel kapcsolatban úgy fogalmazott: kiváló balkezes, megbízható játékos, aki a posztján a legjobbat tudja nyújtani. Viszont nem bánná, ha nem a Ferencváros ellen mutatná meg a legjobb formáját.

Ezúttal nem három, hanem négy napig tart majd a torna. Az utolsó előtti napon az alsóházi helyosztókat rendezik, a szombati zárónapra a bronzmérkőzés és a finálé marad. Hogy ez mennyire lesz örömünnep, azzal kapcsolatban Faragó Tamás a következőket mondta: a vízilabdázók többsége évi 50-70 mérkőzést játszik, ami szinte már lehetetlen, ráadásul a BL egy erős szezon végére maradt, így a vízilabdázók meglehetősen kizsigerelve érkeznek a tornára, miközben már ott lebeg a szemük előtt a válogatottbeli szereplésük is.

Mindezek ellenére reméli, hogy élvezetes, szép játék lesz majd látható, ahol a góllövőké és nem a kapusoké lesz a főszerep.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó hozzátette: természetesen a jó mérkőzéseket szeretjük inkább Budapesten látni, a szerb vízilabda megérdemli azt, hogy Belgrádban legyen a nyolcas döntő. „Egy biztos, Belgrádban sokkal nehezebb játszani, mint Budapesten, de reméljük, a Ferencváros ezen is képes lesz túllépni, és meggyőző, reményteljes játékot mutatni” – zárta gondolatait Faragó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×