eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligájának csoportkörében, az F csoport hatodik fordulójában játszott Sahtar Donyeck-RB Leipzig mérkőzésen Varsóban 2022. november 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Leszek Szymanski

Szoboszlai Dominik góllal járult hozzá a Bayern legyőzéséhez

Az RB Leipzig – Szoboszlai Dominik góljának is köszönhetően – történetében először, nyert a Bayern München vendégeként a Bundesliga 1-ben, s ezzel biztossá tette, hogy a bajnoki dobogó harmadik fokán végez, ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhet majd. Ugyanakkor a bajorok esélyei csökkentek a címvédésre.

A Bayern Serge Gnabry góljával ugyan megszerezte a vezetést a 26. percben, de az éppen a bajorokhoz tartó Konrad Laimer a 64. percben kiegyenlített. Az utolsó negyedórában a lipcseiek két büntetőt is rúghattak, az elsőt Nkunku, a másodikat Szoboszlai Dominik váltotta gólra. Mind a magyar válogatott csapatkapitánya, mind Willy Orbán végigjátszotta a 3-1-re végződő mérkőzést.

„Nagyon örülök, de nemcsak a gólomnak, hanem annak, hogy az első félidő után így fel tudtunk állni – nyilatkozta a mérkőzést közvetítő ARENA4 csatornának Szoboszlai. – A félidőben volt pár dolog, amit át kellett beszélnünk, volt egymás között egy kis ordibálás is, de ez kellett ahhoz, hogy mindenki felpörögjön és felébredjen a második félidőre. Nem volt nálunk sokat a labda, amikor pedig elöl letámadtunk, a középpálya és a védősor nem jött fel velünk, ebből volt egy kis vita” – árulta el. Hozzátette, nagyon örül annak, hogy segíteni tudtak egy nagyon jó barátjának, a Dortmundot erősítő Karim Adeyeminek – akivel még Salzburgból ismerik egymást –, és bízik benne, hogy a sárga-feketéknek sikerül megszerezniük a bajnoki címet.

A Bayern maradt 68 pontos, vasárnap az Augsburgban játszó Borussia Dortmund (67) megelőzheti. A harmadik helyen álló RB Leipzignek 63, az Union Berlinnek 59, a Freiburgnak ugyancsak 59 pontja van. Mindhárom csapatnak már csak egy mérkőzése maradt.

A forduló korábbi részében a Hertha BSC 2–2-es döntetlent játszott a Bochummal, s kiesett.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×