eur:
386.7
usd:
355.86
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Kerkez Milos, az Alkmaar játékosa, miután berúgta csapata második gólját a Lazio ellen a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a római Olimpiai Stadionban 2023. március 7-én. Az Alkmaar 2-1-re győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari

700 ezer euróról 20 millióra nőhet Kerkez Milos ára a focis "húspiacon"

Az AZ Alkmaar okosan 2026-ig szerződéssel láncolta magához, így annyiért és akkor adja el addig, amennyiért és amikor jónak látja. De a játékos lehetőségei sem tűnnek épp rossznak.

Mint az Infostart is beszámolt róla, "önmagán túlmutató" gólt lőtt a hétvégén a holland bajnokságban Kerkez Milos, az AZ Alkmaar magyar válogatott ballábas védője a saját térfeléről indulva kezdett szólóba, és mindenkit kicselezve gyengébbik lábával gurított kapufás gólt.

A válogatottmérkőzések követői már hosszú hónapok óta figyelhetik a szemtelenül fiatal hátvéd teljesítményét, ugyanígy vannak vele viszont az ismertebb európai futballklubok, amelyek közül most a Világgazdaság online oldala most mások mellett a portugál Benfica és az angol Leeds érdeklődéséről cikkez.

A portál abból indul ki, hogy egyetlen év alatt tízszeresére nőtt 19 éves Kerkez Milos értéke a labdarúgópiacon, ez pedig licitháborúhoz vezethet a futballista esetében. A Transfermarkt egyenesen arról tudósít, hogy a tavaly nyári 700 ezer euróról mára 10 millióra (!) nőhetett az ára, amit tovább srófolhat az Alkmaar, amely klub 2026-ig ülhet a játékjogán, ha nem kap érte olyan ajánlatot, amely megfelel neki. (A vg.hu szerint ma 20 millió is elkérhető a támadó kedvű, balos hátvédért.)

A Benfica és a Leeds érdeklődése mellett már a Borussia Dortmundéról is hallani, igaz, a Leeds alkupozícióját ronthatja, hogy meglehet, kiesik a Premier League-ből. A Benfica mellett szólna, hogy folyamatos BL-résztvevő, és mindig is nagy szerepet szánt a fiatal játékosoknak.

Azért újra megmutatjuk a gólt is - Kerkez a saját térfelén, a saját maga által megszerzett labdával megy végig a pályán:

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×