eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szegedi szurkolók a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásában, az első fordulóban játszott Telekom Veszprém - OTP Bank-Pick Szeged visszavágó mérkőzésen a Veszprém Arénában 2023. március 30-án.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Kézilabda Magyar Kupa: nincs meglepetés

A címvédő Veszprém után a bajnok Szeged jutott döntőbe a férfi kézilabda Magyar Kupában, mivel 38–26-ra legyőzte a Dabast az elődöntőben, a győri négyes döntő szombati játéknapján.

A szegediek közül Luka Stepancic, a dabasi keretből Zdolik Bence hiányzott.

A Dabas a 13. percig remekül tartotta magát (7-7), és egy ideig még a folytatásban is jól helyt állt a bajnoki címvédővel szemben, amelyben Bodó Richárd és Rosta Miklós termelte a gólokat (12-9). Az első félidő második felében támadásban és védekezésben is egyre inkább megmutatkozott a két csapat közötti különbség, ennek köszönhetően már hét gól volt a Szeged előnye a szünetben.

A Dabas az első után a második felvonásban is próbálkozott - a kapusának lecserélésével - létszámfölényes támadójátékkal, de nem járt sikerrel, sőt a különbség tovább nőtt. A szegediek kevesebbet hibáztak, a 39. percben már tízzel vezettek, ennek köszönhetően némileg rápihenhettek a Veszprém elleni, vasárnapi döntőre.

Rosta Miklós nyolc, Bodó Richárd hat góllal, Mikler Roland 13, Mirko Alilovic három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Zlatko Horvat nyolc alkalommal talált be, Nagy Tibornak öt, Pallag Péternek hat védése volt.

A hétszeres győztes Szeged 22. alkalommal jutott kupadöntőbe, ahol korábban is mindig a Veszprémmel találkozott.

Eredmény, elődöntő: OTP Bank-Pick Szeged - Dabas KC 38-26 (20-13)

lövések/gólok: 52/38, illetve 45/26

gólok hétméteresből: 3/3, illetve 7/6

kiállítások: 6, illetve 2 perc

korábban:

Telekom Veszprém-MOL Tatabánya KC 26-22 (11-9)

vasárnap játsszák:

a 3. helyért: Tatabánya-Dabas 14.15

döntő: Veszprém-Szeged 17.00

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

Az utóbbi évtized egyik érdekes eredménye az volt, hogy azon országokban, ahol olyan nyelvet beszélnek, amelyben a jelen idő használatával lehet a jövőre hivatkozni, magasabb a megtakarítási ráta, még akkor is, ha egyéb tényezőket, mint például a gazdasági fejlettség, az intézményi rendszer, és a kultúra, figyelembe vesznek. A nyelvi-megtakarítás hipotézise szerint ez azért van, mert azok, akik a jelen időt használják a jövőről szólva, közelebbinek érzik a jövőt és így inkább hajlandóak megtakarítani. Mi azt teszteltük, hogy ha valaki természetes módon a jelen időt használja a jövő idő helyett, amikor a jövőről beszél, akkor fontosabb-e számára a jövő (és emiatt akár többet is takarít meg). A várakozásainkkal ellentétben nem találtunk ilyen összefüggést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×