eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében, a német Bayer Leverkusen - Ferencváros első mérkőzésen a leverkuseni BayArenában 2023. március 9-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ferencváros: innen szép nyerni, szokták mondani

Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia a Ferencvárosnak a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében a Bayer Leverkusen elleni esti találkozón. A mérkőzés 21 órakor kezdődik a Puskás Arénában.

Egy hete a Ferencváros a mérkőzés elején és legvégén kapott egy-egy gólt, emiatt jelentős hátrányba került a visszavágóra. A nemzetközi kupaporondon nem példátlan egy ilyen hátrány utáni fordítás, de érdemes tudni, hogy a Fradi az – Európa-liga nyolcaddöntőjének mezőnyével nyilván nem összehasonlítható – OTP Bank Ligában is csak egyszer, az Újpest ellen ért el olyan eredményt eddig 2023-ban, ami legalább a hosszabbításhoz elégséges lenne.

Ami a nemzetközi porondot illeti, pályaválasztóként – a Groupama Arénában, és nem a mostani helyszínen, a legnagyobb magyar stadionban – a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga főtábláján még soha nem ért el olyan eredményt, ami ma este megfelelő lenne.

Ugyanakkor tény, hogy a Bayer Leverkusent legutóbb, amikor a német csapat Budapesten járt, 1-0-ra legyőzte, más kérdés, hogy a vendégnek akkor már biztos továbbjutása miatt tét nélküli volt a mérkőzés.

A két csapat aktuális formája finoman szólva nem egyforma.

  • A Ferencváros február 5. óta hat tétmérkőzéséből csak egyet nyert meg, a debrecenit.
  • Ezzel szemben a Leverkusen február közepéig még rossz formában volt, de a legutóbbi öt mérkőzéséből, egy döntetlen mellett négyet megnyert.

Sztanyiszlav Csercseszov nem számíthat az eltiltott Botka Endrére, valamint öt sérült játékosára. Így, mint mondta, 13 felnőtt játékos közül válogathat, a többiek utánpótláskorúak. Azt is mondta, hogy a korábbi sérültek közül senki sem épült fel, így azok, akik Leverkusenben már hiányoztak, mint Samy Mmaee, Owusu, Tokmac és Pászka, ezúttal sem bevethetők.

A Leverkusen szinte a teljes keretével érkezett, egyedül a cseh válogatott Patrik Schick hiányzik. A többi sérült vagy beteg már az első mérkőzésről is hiányzott, így Aranguíz, Bellarabi, Eze, Lunev, Mbamba és Sinkgraven.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×