eur:
395.24
usd:
366.16
bux:
65310.93
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
NAPLES, ITALY - MARCH 15: Victor Osimhen of SSC Napoli scores the teams first goal during the UEFA Champions League round of 16 leg two match between SSC Napoli and Eintracht Frankfurt at Stadio Diego Armando Maradona on March 15, 2023 in Naples, Italy. (Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)
Nyitókép: Francesco Pecoraro/Getty Images

Kettős győzelemmel jutott tovább a Real Madrid és a Napoli is

A Real Madrid a Liverpoolt (összesítésben 6:2-vel), a Napoli pedig az Eintracht Frankfurtot (5:0) ejtette ki kettős győzelemmel a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A két csapat csatlakozott a már korábban bejutott hatoshoz, a Milanhoz, az Interhez, a Bayernhez, a Benficához, a Chelsea-hez és a Manchester Cityhez.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 0-0: Carlo Ancelotti semmit sem kockáztat, a lehető legerősebb tizenegyét küldi pályára (Alaba sérült): Courtois – Carvajal, Eder Militao, Rüdiger, Nacho – Camavinga, Modric, Kroos - Fede Valverde, Benzema, Vinicius Junior. Az angoloknál Henderson és Thiago nem bevethető, Jürgen Klopp négy csatárral akar támadni: Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson - Fabinho, Jota, Milner - Szalah, Gakpo, Núnez.

NAPOLI–EINTRACHT FRANKFURT 0-0: Luciano Spalletti tizenegye: Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, M.-J. Kim, Mario Rui - Zambo Anguissa, Lobotka, Zielinski - Politano, Osimhen, Kvarachelija. Az Eintracht Frankfurtból eltiltás miatt hiányzik a vb-ezüstérmes Kolo Muani. A kezdő: Trapp - Buta, Tuta, Ndicka, C. Lenz - Sow, Rode, Knauff, Kamada, M. Götze - Borré.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 0-0: Karim Benzema a második percben már tiszta helyzetbe került, de egyrészt lesről indult, másrészt Alisson védett.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 0-0: Antonio Rüdiger bizonytalankodása után Szalah labdájából Darwin Núnez került helyzetbe, lövését védte Courtois.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 0-0: Gyors volt a játék, alakultak ki helyzetek, bravúrra azonban még egyik kapusnak sem volt szüksége.

Real Madrid's Luka Modric (left) heads clear during the UEFA Champions League round of sixteen second leg match at the Santiago Bernabeu Stadium, Madrid. Picture date: Wednesday March 15, 2023. (Photo by Isabel Infantes/PA Images via Getty Images)
Luka Modric tisztáz a saját kapuja előtt. (Fotó: Isabel Infantes/PA Images via Getty Images)

NAPOLI–EINTRACHT FRANKFURT 0-0: A vendégek, az argentin Borré előtt alakult ki az első helyzet, de nem tudott a kapuba fejelni.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 0-0: Alisson bravúrral védte Vinícius közeli, a levegőből küldött lövését. Nem sokkal később Camavinga 18 méteres lövése után Alisson kezéről a lécre jutott a labda. Ez is nagy védés volt.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 0-0: Courtois is mutatott valamit, Darwin Núnez lövése után robinzonáddal védett. Gakpo lövése is bement volna, ha nem figyel a belga kapus.

NAPOLI–EINTRACHT FRANKFURT 1-0: A nigériai házi gólrekorder, a Premier League-klubok által figyelt Victor Osimhen nem sok minden csinált az első 45 percben. Viszont a játékrész hosszabbításában Lobotka indítása után Di Lorenzo pontosan centerezett, Osimhen pedig a felhők közül Trapp kapujába fejelte a labdát, 1-0, összesítésben 3-0.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 0-0: A második félidő hetedik percében Valverde egyedült vitte Alissonra a labdát a kapus ezt is, meg aztán Benzema lövését is védte.

NAPOLI–EINTRACHT FRANKFURT 2-0: A Vezúv lábánál sem maradt nyitott kérdés, Osimhen újabb gólt szerzett.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 0-0: Megint Valverde hagyott ki helyzetet, ezúttal fejjel.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 0-0: Karim Benzema 12 méterről, nagy erővel, de a kapu fölé lőtt.

NAPOLI–EINTRACHT FRANKFURT 3-0: Zielinski kiharcolt Sow-val szemben egy büntetőt, aztán gólra váltotta. Összesítésben már 5-0.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 1-0: Megtört a jég, Camavinga labdája után Benzemát még szerelte Van Dijk, de Vinícius még kikaparta, vissza tudta tenni a francia aranylabdása elé, ő pedig az üres kapuba passzolt. Benzema belesérült a gólba.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 1-0: A 92. percben a csereként beállt Cimikasz kezére pattant a labda Rodrygo lövése után. A bíró megnézte, de nemet mondott a büntetőre. Nem volt jelentősége.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 1-0: Vége, 6-2-es összesítéssel ment tovább a Madrid.

NAPOLI–EINTRACHT FRANKFURT 3-0: Vége, 5-0-s összesítéssel ment tovább a Napoli.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×