eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A szerb Novak Djokovic ünnepel, miután 7:5, 6:1, 6:2 arányban győzött az amerikai Tommy Paul ellen az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében Melbourne-ben 2023. január 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Fazry Ismail

Tenisztörténelmi siker kapujába ért Novak Djokovic

Döntőbe jutott az Australian Openen, ha nyer, beéri a GS-rekorder Rafael Nadalt.

A kilencszeres bajnok Novak Djokovic három szettben legyőzte pénteken az amerikai Tommy Pault, ezzel ismét bejutott a döntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A 21-szeres Grand Slam-győztes, 35 éves szerb játékos ugyan az első játszmában 5:1-es vezetés után "visszaengedte" riválisát és "csak" 7:5-re nyert, a folytatásban már ugyanúgy uralta a mérkőzést, mint a korábbi találkozóin. Paul ezután mindössze három játékot nyert.

A volt világelső, aki 44. GS-elődöntőjében lépett pályára, 2 óra 22 perc alatt harcolta ki a továbbjutást.

A világranglistán 35., 25 éves Paul első Grand Slam-elődöntőjében szerepelt, ő volt az első amerikai a négy között Melbourne-ben 2009 óta, amikor Andy Roddick vívott ott elődöntőt.

Djokovic az Australian Openen sorozatban 27. győzelmét aratta, ezzel megdöntötte Andre Agassi tornarekordját. Emellett 40 meccs óta veretlen ausztrál földön, ahol legutóbb a 2018-as AO nyolcaddöntőjében kapott ki. A 22. Grand Slam-győzelmére hajtó játékosra - aki ezzel utolérhetné az örökrangsor élén Rafael Nadalt - a vasárnapi döntőben a harmadik helyen kiemelt görög Sztefanosz Cicipasz vár. A 2021-es Roland Garros döntőjének "visszavágóján" - amelyet Djokovic kétszettes hátrányból nyert meg - a világranglista első helye is tét lesz.

Eredmények:

férfi egyes, elődöntő:

Djokovic (szerb, 4.)-Paul (amerikai) 7:5, 6:1, 6:2

korábban:

Cicipasz (görög, 3.)-Hacsanov (orosz, 18.) 7:6 (7-2), 6:4, 6:7 (6-8), 6:3

korábban:

vegyes páros, döntő:

Rafael Matos, Luisa Stefani (brazil)-Rohan Bopanna, Sania Mirza (indiai) 7:6 (7-2), 6:2

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×