eur:
395.31
usd:
365.78
bux:
65324.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Youtube

Novak Djokovic apja és az orosz zászlók miatt áll a bál az Ausztrál Openen – videó

Srdjan Dokovicot szerda este látták a később a Rod Laver Arénából eltávolított Putyin-támogatók társaságában.

A négy férfi orosz- és Putyin-párti szlogeneket kiabált, miközben orosz zászlókat lengetett. Ezek közül az egyiken Vlagyimir Putyin orosz elnök képmása volt látható – írja a The Guardian.

Srdjan Dokovic még az arénán kívül találkozott az Australian Openre érkező rajongókkal: közös fotókat is készített egy férfival, akinél hatalmas Putyin-fejes zászló volt, pólóján pedig egy Z – az oroszok által az ukrán háború kezdete óta használt szimbólum – volt látható.

A találkozóról készült videóban az hallható, mintha Novak Djokovic apja búcsúzóul azt mondaná a fekete pólós férfinak: "zivjeli Russiyani", azaz

soká éljenek az oroszok.

Az esetről az Aussie Cossack YouTube-csatorna töltött fel videót az internetre – ugyanezen csatorna tulajdonosa, Simeon Boikov arra kérte az országban élő Putyin-támogatókat, hogy jelenjenek meg az Australian Openen a Tennis Australia ellen tiltakozva. Boikovot egyébként egy 76 éves férfi megtámadásával gyanúsítják – a férfit egy ukrán-párti tüntetésen támadta meg. Elfogatóparancs van ellene életben, az orosz nagykövetségen keresett menedéket.

"A Tennis Australia jobb, ha felkészül a rajongókra, a teniszt kedvelőkre – így kell fogalmaznom, vagy uszítással vádolnak. Sok komoly szurkolónk van, aki Melbourne-be tart. Ez a becsületről és a méltóságról szól, és a támadásról becsület és méltóság ellen. Semmi köze a háborúhoz: ez támadás a szabadság ellen Ausztráliában. Diszkrimináció. Rasszizmus.

Törvénytelen betiltani egy zászlót, de a teniszszövetség betiltotta az orosz birodalom zászlóját.

Sok szerencsét, amikor a birodalom visszavág" – szólt üzenete.

A Tennis Australia korábban megtiltotta az orosz zászlók nézőtérre való bevitelét azt követően, hogy az ukrán Katerina Baindl és az orosz Kamilla Rahimova találkozóján többen is orosz lobogókkal jelentek meg.

Djokovic apjának esetét követően a Tennis Australia arra figyelmeztette játékosait és csapataikat, hogy ne teremtsenek kapcsolatot orosz zászlós csapatokkal.

"A játékosokat és csapataikat tájékoztattuk és emlékeztettük a zászlókkal és szimbólumokkal kapcsolatos rendezvényszabályzatra, valamint arra, hogy kerüljenek el minden olyan helyzetet, amely zavaró lehet. Továbbra is szorosan együttműködünk a rendezvény biztonsági és rendvédelmi szerveivel".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×