eur:
393.94
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Az UEFA is eltilthatja a Juventust

Az olasz labdarúgással foglalkozó angol nyelvű portál, a Football Italia úgy tudja, a Juventust az a veszély fenyegeti, hogy az UEFA egy évre kitiltja az európai kupaporondról.

A portál a nagypéldányszámú római napilapra, a La Repubblicára hivatkozva írja, hogy a FIGC, az Olasz Labdarúgó-szövetség ügyészsége 40 nappal meg kívánja hosszabbítani a Juventus elleni nyomozást. A fókuszban a klub a játékosokkal kötött titkos bérmegállapodása és a tőkenyereség meghamisítása érdekében az átigazolások értékének szabálytalan csökkentése áll, ezeket egyetlen ügybe vonná össze a nyomozó hatóság.

A Juventus új vezérigazgatója, Maurizio Scanavino már találkozott a FIGC elnökével, Gabriele Gravinával, aki most arra vár, hogy találkozzon az új elnökkel, Gianluca Ferreróval is. Csütörtökön tartják a Serie A, azaz a Liga közgyűlését, ott erre lehetőség nyílik.

Az UEFA végrehajtó bizottsága ma, szerdán délután ülésezik a nyoni központban. A testület csak az olaszországi vizsgálatok befejezése után lép fel a Juventus ellen. De ha azok a vádak megerősítést nyernek, az UEFA legalább egy évre kizárhatja a Juvét a nemzetközi kupaporondról.

Egy ilyen büntetés természetesen akkor lép hatályba, ha a klub kiharcolja a nemzetközi szereplés jogát. Ha amiatt marad le a nemzetközi kupaszereplésről, mert a hazai, illetve a nemzetközi versenyrendszerben erre nem szerzett jogot, a hiányzással, a távolléttel nem tölti le a büntetését.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×