eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A diósgyőri Jose Antonio Delgado Villar (j) és a ferencvárosi Fernando Gorriarán Fontes a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK mérkőzésen a Groupama Arénában 2017. szeptember 23-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Tizenkétmillió eurót adtak a Ferencváros volt középpályásáért

A január elsején kezdődött téli átigazolási időszakban eddig csak egyetlen játékosért, a holland Cody Gakpóért adtak több pénzt, mint a Ferencváros korábbi uruguayi középpályásáért.

A vételár nem fogható a Liverpool által Cody Gakpóért kifizetett 42 millió euróhoz, de egyelőre második a listán Fernando Gorriarán. A 28 éves támadó középpályás 2017-ben az uruguayi River Plate-től igazolt a Ferencvároshoz, a transfermarkt.de adata szerint 600 ezer euróért.

Azóta alaposan megugrott a piaci értéke és ezzel összefüggésben az ára. A Fradi 2019 nyarán már két és fél millió euróért adta el a mexikói Santos Lagunának.

Pályafutása csillaga csak még feljebb emelkedett a szintén zöld-fehér klubban. Immár Mexikó egyik legnagyobb és legnépszerűbb klubjában futballozik majd. Már decemberben megszületett a megállapodás, de január elsején vált hivatalossá: Fernando Gorriarán a Tigres (Tigrisek), hivatalosan az UANL játékosa lesz.

Az UANL (Universidad Autónoma de Nuevo León) 2020-ban megnyerte a Concacaf-térség bajnokcsapatainak kupáját, majd szerepelt a klubvilágbajnokságon is. A sárga-kék klub 12,20 millió eurónak megfelelő összeget fizet érte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×