eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az amerikai Rachel Fatal (k) a női vízilabda világliga szuperdöntőjének elődöntőjében játszott Magyaroroszág - Egyesült Államok mérkőzésen a kanári-szigeteki Tenerife Santa Cruz városában 2022. november 5-én. A magyar válogatott 10-9-re legyőzte a címvédő, olimpiai és világbajnok amerikai csapatot.
Nyitókép: Ramon De La Rocha

A bírókkal is harcolva, büntetők után, második a Világligán a magyar női pólóválogatott

Az utolsó negyedben nagyon komoly támogatást kapott a hazai spanyol csapat a női vízilabda Világliga döntőjében, így büntetők után legyőzte a magyar válogatottat.

Büntetők után 19-18-ra győzött Spanyolország a női vízilabda Világliga döntőjében a magyar csapat ellen.

A mérkőzés középső szakaszában sokáig a magyarok vezettek, de a negyedik negyedben a bírók átvették a főszerepet. Volt olyan szituáció, amikor piros lappal kiállítottak egy spanyol játékost, majd fél perc múlva visszaengedték a medencébe.

Ennek ellenére sikerült kiegyenlíteni az akkor 2 gólos hátrányt és így

büntetőkkel dőlt el a Világliga.

Magyari rögtön védte Espar próbálkozását, a 16 éves Hajdú Kata nem hibázott. Magyari a második spanyol ötöst is védte, ezúttal Ortiz hibázott, de Szilágyi is rontott. A spanyolok első gólja után Máté Zsuzsanna hagyta ki az ötöst, így három kör után döntetlen volt az állás. Ruiz bombájánál Magyarinak nem volt esélye, de Keszthelyi-Nagy hasonlóan magabiztos volt a túloldalon.

A spanyoloknál a korábban kiállított Leiton talált be, Gurisatti lövése pedig, akárcsak a végén, ezúttal is becsorgott. A "kör" újraindult, Espar ezúttal hidegvérű maradt, ahogy a tinédzser Hajdú is. Ortiz kegyetlenül pattintott a léce alá, Szilágyi pedig ezúttal nem hibázott. Forca sikeres lövése után Mátéra került a sor, aki javított. Ruiz újfent kíméletlen volt, de Keszthelyi-Nagy sem hagyott kérdést. Leiton kilőtte a jobb alsót, Gurisatti próbálkozása pedig ugyan átjutott a kapuson, de a képzeletbeli gólvonalon már nem, így a spanyolok diadalmaskodtak.

A magyar válogatott akárcsak 2020-ban Athénban, ezúttal is második lett a világligában, a spanyolok pedig történetük során először diadalmaskodtak a sorozatban, amelyet jövőre a világkupa vált.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×