eur:
392.26
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Szurkolók a lelátón a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójában játszott Budapest Honvéd - Debreceni VSC mérkőzésen az új Bozsik Arénában Budapesten 2021. július 31-én.
Nyitókép: Szurkolók a lelátón a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójában játszott Budapest Honvéd - Debreceni VSC mérkőzésen az új Bozsik Arénában Budapesten 2021. július 31-én. MTI/Bruzák Noémi

Idegenbeli meccs után záratja be az MLSZ a Honvéd-stadiont

Pénzbüntetést és pályabetiltást is kapott a Budapest Honvéd labdarúgócsapata egy zalaegerszegi mérkőzés után. Az MLSZ indokolása szerint a győztes találkozó közben a Honvéd-szurkolók "huhogtak" a hazaiak egyik színes bőrű játékosára.

Az MLSZ a ZTE–Bp. Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Budapest Honvédot a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató kifejezés bekiabálása, rasszista magatartás) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet NB I-es bajnokságban részt vevő csapata számára egy soron következő hazai bajnoki mérkőzés zárt sportlétesítményben történő megrendezését – áll a Magyar Labdarúgó Szövetség oldalán megjelent határozatban.

"A zárt kapus mérkőzés elrendelését az indokolja, hogy a fegyelmi bizottság a sportszervezettel szemben szurkolóinak rasszista megnyilvánulása miatt ebben a bajnoki évben már hozott jogerős határozatot" – áll a határozatban.

A Honvéd hivatalos honlapján is ismerteti a döntést, de megjegyzi, hogy "eközben a ZTE esetleges büntetéséről nem számolt be a szervezet".

A képhez tartozik, hogy a ZTE edzőjét, Ricardo Monizt, miután "huhogás" miatt lehívta a csapatát, egy hónapra eltiltotta az MLSZ. Az esetről az Infostarton is beszámoltunk.

Azt írtuk, hogy egy kétes szituáció után (lökdösték egymást a játékosok) a reklamáló hazai szakvezetőt, Ricardo Monizt kiállította a játékvezető, aki távoztában lehívta valamennyi játékosát a pályáról. Csakhamar kiderült, miért: egyik színes bőrű játékosára tettek a vendégdrukkerek rasszista megjegyzéseket, illetve huhogtak.

A képet árnyalja, hogy a Budapest Honvéd két napja jelentette be, hogy

november 13. után, takarékossági okból lezárja a 13 milliárdból épült Bozsik-stadiont.

Nem véletlenül írják most is, hogy "mivel a határozat még nem jogerős így a november 10-én esedékes Honvéd–Vasas és a november 13-i Honvéd–Ferencváros mérkőzésen ott lehetnek a drukkereink".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×