eur:
389.28
usd:
362.67
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
soccer football kick off in the stadium
Nyitókép: Pixfly/Getty Images

Huhogás, zsidózás, verekedés – kemény hangú üzenetet írt az MLSZ

Úgy tűnik, még mindig nem tűnt el a gyűlölet a stadionok világából.

Határozott hangú Twitter-üzenetet tett közzé a Magyar Labdarúgó Szövetség a hétvégén történtek rasszista és antiszemita nézőtéri megynyilvánulások után.

A hétvégén rendezték a Zalaegerszeg–Honvéd labdarúgó NB I-es összecsapást, amelyen 0-2-es állásnál egy kétes szituáció után a reklamáló hazai szakvezetőt, Ricardo Monizt kiállította a játékvezető, aki távoztában lehívta valamennyi játékosát a pályáról. Csakhamar kiderült, miért: egyik színes bőrű játékosára tettek a vendégdrukkerek rasszista megjegyzéseket, illetve huhogtak.

Szintén a hétvégén zajlott az MTK–Siófok összecsapás a másodosztályban, ezen az MTK álláspontja szerint a siófoki drukkerek egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokkal múlatta az időt, az 1-es stadionkapunál pedig tettlegességre is sor került a hazai szurkolók kárára.

Mindezek után a sportági szövetség a közösségi oldalon így fogalmaz: "Az MLSZ minden diszkriminatív megnyilvánulást elítél és szankcionál. Amennyiben bizonyíthatóan voltak rasszista megnyilvánulások egy mérkőzésen, akkor a fegyelmi bizottság a legszigorúbban büntetheti a cselekményt. Minden ilyen esetben eljárás indul."

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×