eur:
394.06
usd:
365.66
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke beszél a FIFA isztambuli csúcstalálkozóján 2019. február 15-én. A szövetség stratégiai csúcstalálkozókat indított a tagszervezetekkel a stratégiai kérdések megvitatására a játék jövőjére vonatkozóan.
Nyitókép: MTI/EPA/Erdem Sahin

Gyakorlatilag szájzárat kér "egyéb ügyekben" a FIFA a foci-vb-n

Semmilyen konkrét ügyet nem említve kéri a nemzeti szövetségeket, hogy legyen politikamentes a november végén induló torna.

Politikamentes labdarúgást szorgalmazott bő két héttel a katari világbajnokság rajtja előtt a sportág nemzetközi szövetsége (FIFA) .

A FIFA nyilvános levelében, amelyet Gianni Infantino elnök és Fatma Szamura főtitkár írt alá, hangsúlyozta, hogy most mindenkinek a játékra kell koncentrálnia, és a futballnak kell a középpontba kerülnie. Külön felhívták az állásfoglalásban a világbajnokságon szereplő 32 válogatott nemzeti szövetségeit: ne vigyék és ne engedjék be a politikát a labdarúgásba, mert abban nincsen helye ideológiai vagy politikai jellegű csatározásnak.

"A FIFA igyekszik tiszteletben tartani minden véleményt és meggyőződést anélkül, hogy erkölcsi leckéket adna a világnak, és reméli, hogy a katari világbajnokság résztvevői is követik ezt a példát, s nem sodorják ideológiai vagy politikai irányba a játékot" - áll a levélben, amelyben nincs egyetlen konkrét konfliktusforrás sem megnevezve, így nem szerepel az

  • orosz-ukrán háború,
  • a katari vb-t megelőzően hangot kapott emberi és kisebbségjogi sérelmek sora, sem
  • a stadionok építésekor bekövetkezett halálesetek magas száma.

A világbajnokság november 20-án kezdődik.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×