eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kylian Mbappe, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a H csoport első fordulójában játszott Paris Saint-Germain - Juventus mérkőzésen Párizsban 2022. szeptember 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Egy PSG-játékos a legjobban fizetett futballista a Forbes listája szerint

A mostani szezonban keresett pénze rekordot jelent a lista történetében.

Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain világbajnok csatára a legjobban fizetett futballista a Forbes magazin legfrissebb összeállítása szerint.

A 23 éves francia támadójátékos a becslések szerint 128 millió dollárt keres a 2022/23-as szezonban az ügynöki díjak levonása előtt, ami rekordot jelent a Forbes éves ranglistáján. Párizsi csapattársa, az argentin Lionel Messi 120 millió dollárral a második, a Manchester Unitedben szereplő portugál Cristiano Ronaldo pedig 100 millióval a harmadik helyet foglalja el, vagyis nyolc év után fordul elő ismét, hogy nem Messi vagy Ronaldo áll a lista élén.

A PSG csatártriójának harmadik tagja, a brazil Neymar 87 millióval a negyedik, a Liverpool támadója, az egyiptomi Mohamed Szalah 53 millióval az ötödik. A Manchester City színeiben hétről hétre parádézó norvég Erling Haaland 39 millió dolláros bevétellel debütált a legjobb tíz között.

A tíz legjobban fizetett futballista összesítve várhatóan rekordot jelentő 652 millió dollárt keres majd ebben a szezonban, ami 11 százalékos növekedés a tavalyi 585 millióhoz képest.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×