eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
SYDNEY, AUSTRALIA - SEPTEMBER 30: China players hoist Wei Zheng head coach of China in the air following during the 2022 FIBA Womens Basketball World Cup Semi Final match between Australia and China at Sydney Superdome, on September 30, 2022, in Sydney, Australia. (Photo by Kelly Defina/Getty Images)
Nyitókép: Kelly Defina/Getty Images

Világhatalmi döntő lesz a női kosárlabda-vb-n

Kína Ausztráliát szorosan, korábban az Egyesült Államok Kanadát simán verte.

A kínai válogatott jutott másodikként döntőbe a Sydneyben zajló női kosárlabda-világbajnokságon, miután a pénteki elődöntőben, egy végletekig kiélezett mérkőzésen két ponttal legyőzte a házigazda ausztrál csapatot.

A két együttes szinte az egész találkozón fej fej mellett haladt, a legnagyobb különbség nyolc pont volt a felek között a kínaiak javára a harmadik negyed elején. A házigazda a záró játékrész hajrájára megfordította a találkozót, de Vang Sze-jü négy másodperccel a vége előtt értékesített büntetőinek köszönhetően végül a kínaiak örülhettek.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Han Hszü volt, aki 19 pontja mellé begyűjtött 12 lepattanót is. Az ausztráloktól a nyáron az Euroliga-címvédő Sopronba szerződött Ezi Magbegor 12 pontot szerzett.

A kínai csapat 1994 után másodszor játszhat döntőt a világbajnokságon.

Eredmények, elődöntő

Kína-Ausztrália 61-59 (13-17, 23-13, 11-14, 14-15)

Egyesült Államok-Kanada 83-43 (27-7, 18-14, 22-8, 16-14)

A további program

szombat:

a 3 helyért: Kanada-Ausztrália 5.00

döntő: Egyesült Államok-Kína 8.00

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×