eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A svájci Roger Federer az üzbég Denisz Isztomin elleni játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2021. május 31-én.
Nyitókép: Roger Federer a párizsi Roland Garros Stadionban 2021. május 31-én. MTI/AP/Thibault Camus

„A legszomorúbb nap a teniszben” – így búcsúztak Roger Federertől a legjobbak

Juan Martín del Potro pédául így kezdte reakcióját a visszavonulásra: "Szeretlek, Roger!"

Reakciók azt követően, hogy a svájciak 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes sztárja, Roger Federer bejelentette: a jövő heti Laver Kupa után befejezi pályafutását.

A wimbledoni szervezők - Federer itt rekordot jelentő nyolc elsőséget szerzett -: "Roger, hol kezdjük? Megtiszteltetés volt tanúja lenni az utazásodnak, és látni, ahogy a szó minden értelmében bajnok lettél. Annyira hiányozni fog a látvány, ahogy pályáinkat feldíszíted, de egyelőre csak annyit mondhatunk, hogy köszönjük azokat az emlékeket és örömet, amelyeket oly sok embernek adtál."

Juan Martín del Potro: "Szeretlek, Roger! Köszönöm mindazt, amit a teniszben és velem tettél. A teniszvilág soha nem lesz olyan, mint nélküled."

Andy Roddick, aki a 2009-es wimbledoni döntőt elveszítette Federerrel szemben: "Egészségedre, Roger! Köszönöm a közös emlékeket, barátom. Megtiszteltetés volt, hogy időt és tapasztalatot oszthattam meg veled a sportágunk legszentebb terein. Emellett jó időnek tűnik, hogy elkezdjek edzeni Wimbledonra. (Nyilván viccelek)."

A Roland Garros szervezői: "Inspiráció a pályán és azon kívül is. Köszönjük, Roger!"

Laver Kupa - ahol Federer a jövő héten még pályára lép visszavonulása előtt - szervezői: "Gratulálunk a természetfeletti pályafutáshoz. Köszönjük, hogy soha véget nem érő inspirációforrás vagy!"

Denis Shapovalov: "Példakép vagy számomra és még sokan másoknak! Köszönök mindent, Roger! Megtiszteltetés számomra, hogy megoszthattam veled a teniszpályát!"

David Ferrer: "A legszomorúbb nap a teniszben. Köszönöm, Federer úr!"

Gary Lineker korábbi labdarúgó, televíziós személyiség: "Az élet egyik legnagyobb öröme volt nézni, ahogy játszol. Olyan sok örömet okoztál sokaknak. Sok sikert mindenhez, ami ezután következik."

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke: "Federer úr a pályán és azon kívül is, ráadásul egy igazi olimpiai bajnok. Gratulálok a kiemelkedő karrieredhez, és sok sikert a jövőben is. Remélhetőleg, még keresztezik az útjaink egymást."

Billie Jean King volt női világelső: "Federer a bajnokok bajnoka. Nemzedékének a legsokoldalúbb játékosa, aki világszerte meglepő gyorsaságával és kiváló játékintelligenciájával hódította meg a rajongók szívét."

Carlos Alcaraz jelenlegi világelső: "Roger volt az egyik példaképem és inspirációs forrásom. Köszönök mindent, amit a sportágunkkal tettél. Szeretnék még veled játszani!"

Rafael Nadal, aki 24-16-os győzelmi mérleggel büszkélkedhet Federer ellen: "Kedves Roger, barátom és vetélytársam! Bárcsak sose jött volna el ez a nap! Személy szerint szomorú nap ez nekem és az egész sportvilágnak.

Öröm és megtiszteltetés volt ezek alatt az évek alatt megosztani veled a pályán azt a sok csodálatos pillanatot.

Még sok közös dolgunk lesz a jövőben, ezt mindketten tudjuk."

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×