eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Losonczi Dávid és Lévai Zoltán is vb-negyeddöntős

Lévai Zoltán a harmadik mérkőzését is megnyerte, így bejutott a legjobb nyolc közé a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában a belgrádi birkózó-világbajnokság nyitónapján.

A BHSE Európa-bajnoki ezüstérmese két nehéz mérkőzés után várta nyolcaddöntőjét, melyben a svéd Per Albin Olofssonnal találkozott.

Lévai Zoltán a világ- és Európa-bajnok örmény Malhasz Amojan, majd a georgiai Iuri Lomadze legyőzését követően talán bízhatott benne, hogy kicsit könnyebb mérkőzése következik, ám a kiválóan védekező svéd nagyon megnehezítette a dolgát. A mérkőzésen szinte végig a magyar kezdeményezett, sokszor indított akciót, viszont riválisa a dobási kísérleteiről, sőt az első menetben a pörgetéséből is ki tudott bújni.

Lévai az első menet után 1-0-ra vezetett, majd a második elején ellenfele egyenlített, miután Lévai videózást kért egy akciójára, amiért nem kapott pontot. A folytatásban a magyar továbbra is ment előre, aktív maradt, ezért ismét riválisát intették (2-1), de Lévai kiemelésből megint nem tudott dobni. Sőt, a svéd mögé került, amiért viszont nem kapott pontot, mert a bírók a magyar akciójának ítélték a szituációt. Mivel a svéd challenge-ét követően a videózás alapján is megerősítették az eredeti ítéletet, Lévai Zoltán előnye 3-1-re nőtt, amit megőrzött a mérkőzés végéig.

Lévai az elődöntőért a kazah Tamerian Sadukajevvel mérkőzik.

A 87 kilós Losonczi Dávid első felnőtt világversenyén szerepel, ám megilletődöttségnek eddig nyomát sem lehetett felfedezni rajta. Az ESMTK tehetsége a 32 között a román Nicu Samuel Ojogot, a nyolcaddöntőben pedig a dél-koreai Kim Dzsin Hjokot is látványos birkózással, szemre könnyedén múlta felül. Nyitómeccsén riválisát másfél perc után leküldték, majd Losonczi kétszer pörgetett (5-0), s ezzel gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Ojog utólag legalább elmondhatta, hogy végig birkózta a magyar elleni mérkőzését, Kim Dzsin Hjok viszont nem volt ilyen szerencsés. Losonczi változatos akciókkal már a szünetre 6-0-s előnyt harcolt ki, majd a második szakasz elején lecsavarta riválisát, és 10-0-s technikai tussal győzött.

A 72 kilós Fritsch Róbert az idei, budapesti Eb-n fantasztikus menetelés végén aranyérmet nyert, s a vb-t is jól kezdte, a 32 között ugyanis az amerikai Benjamin Peaket magabiztosan, 3-1-re verte úgy, hogy a második menetben 1-0-s hátrányból fordított.

A nyolcaddöntőben aztán a szerbek honosított klasszisával, Ali Arsalannal nem bírt. Fritsch az iráni születésű riválist Budapesten le tudta győzni, ezúttal viszont Arsalan jobb volt nála. Az első menetben a magyar nem tudott élni riválisa intésével (1-0), lentről Arsalan kiszabadult a fejlefogásból, majd a második három perc elején kiléptette ellenfelét, később pedig egy szép derékra támadás után pörgette és 6-1-re elhúzott. Fritsch Róbert egy karberántás utáni mögékerüléssel ugyan 6-3-ra zárkózott, de Arsalan egy visszafogással (7-3) lezárta az összecsapás érdemi részét.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×