eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A ferencvárosi Adama Traoré (b) ünnepli gólját csapattársaival Tokmac Nguennel és Aissa laidounival a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában játszott Ferencváros – Tobol visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. július 13-án.
Nyitókép: Adama Traoré (b) ünnepli gólját csapattársaival Tokmac Nguennel és Aissa laidounival a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában a Groupama Arénában. MTI/Kovács Tamás

Kétszer olyan értékes a Ferencváros kerete, mint a Slované

A Ferencváros a kazah FK Tobol, a pozsonyi Slovan a georgiai Dinamo Batumi kiejtésével érkezett a labdarúgó Bajnokok Ligája mostani sorozatának második fordulójába. A két csapat ma este nyolc órától mérkőzik a Groupama Arénában.

A Fradi ugyanazzal a kerettel készül, mint a kazahok ellen, ha a Tobol elleni visszavágóból indulunk ki, nincs nagy oka Sztanyiszlav Csercseszovnak a változtatásra. Egyetérthetünk Botka Endrével, aki azt mondta, a magyar bajnok játékoskerete erősebb, mint az ellenfélé.

A transfermarkt.de a Ferencváros állományának piaci értékét 42,65 millió euróra becsüli, Aissa Laidouni a legértékesebb játékos, 3,5 millióval, Adama Traoré követi őt, 3 millióval.

A Slovannál ez az érték csak 20,63 millió euró, az örmény Tigran Barszegjan a legértékesebb, 2,2 millió euróval.

Ugyanakkor a lista némileg csalóka, mert a legjobb futballista – az edző fia –, a 2010-es években a Rangerst, a Manchester Cityt, az Olympiakosz Pireuszt, az Espanyolt is megjáró, a koronavírus-járvány kitörése előtt négy évet Katarban töltő Vladimir Weisst már csak 700 000 euróra taksálja a honlap. Weiss – visszautalva a Ferencváros a Tobol elleni párharcára – a Slovan Tosicsa, nagyon nehéz elvenni tőle a labdát, mindig figyelni kell rá.

A Slovannak van magyar játékosa is, a korábban a Ferencvárosban is megforduló Holman Dávid, az ő számára – ha játéklehetőséget kap – különleges lesz ez a mérkőzés. (A zöld-fehéreknek akadt ellenben az előző két idényben egy pozsonyi születésű, a Slovanban nevelkedett játékosa, Róbert Mak, aki azonban immár nem tagja a keretnek.)

Érdemes még talán felhívni a figyelmet arra, hogy a Slovan az előző fordulóban veszélyesebb volt idegenben, mint hazai pályán. A Dinamo Batumi ellen a pozsonyi döntetlen után idegenben győzött.

Az idősebb – vagy inkább középső – Vladimir Weiss (hiszen a vezetőedző édesapja is ugyanezen a néven volt híres futballista, 1964-ben olimpiai ezüstérmet szerzett a magyarok elleni döntő elveszítése után Tokióban) csapata már megkezdte a szlovák liga 2022–2023-as idényét. Az első meccsén kikapott Zólyombrézó csapatától, az FK Zeleziarne Podbrézovától – de egyetlen olyan futballista sem kezdett ezen a mérkőzésen, aki a Dinamo Batumi ellen Georgiában az alaptizenegyben volt.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×