eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Liu Shaoang váltja Krueger John-Henryt a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres váltóversenyének elődöntőjében a pekingi téli olimpián a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 11-én. A magyar váltó a B döntőbe jutott.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Örökre kizárták a magyar válogatottból az olimpiai érmest

Bánhidi Ákos elmondta, hogy Krueger John-Henry fegyelmi vétséget követett el, de nem árulta el, pontosan mit. A frissen kinevezett szakmai vezető arról is beszámolt, hogy Csang Csing Lina távozása megviseli a válogatottat, és szétválik a két nem felkészülése.

Bánhidi Ákos abban reménykedett, hogy az a szakmai stáb, amely az elmúlt évtizedben sikerre vezette a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázókat, legalább a 2026-os, milánói olimpiáig együtt maradhat.

"Nemcsak a Liu fivéreket, hanem engem is mélyen érintett az eddigi vezetőedző, Csang Csing Lina távozása. A fiúk esetében ezt az érzést még sokkal meg kell szorozni, mert második anyjukként tekintenek rá" – mondta az elmúlt időszakban a magyar válogatottnál csapatvezetőként és edzőként dolgozó Bánhidi Ákos, aki a kínai szakember távozásával a magyar csapat szakmai vezetője lett.

Bánhidi arról is beszámolt, hogy

a Liu fivérek ezt követően is készülhetnek a Magyarországra 2012-ben érkező trénerrel, de ennek technikai feltételei kidolgozás alatt állnak.

További változást jelent a magyar csapat életében, hogy szétvált a férfiak és a nők szakmai munkájának irányítása, utóbbiért Nicholas Gooch lett a felelős, aki korábban edzője volt a háromszoros világbajnok Elise Christie-nek is. Az elkülönülés ugyan még "kiforrás alatt áll", de lesznek közös foglalkozások már csak a vegyesváltó miatt is, amelyben a magyar staféta bronzérmet szerzett idén a pekingi ötkarikás játékokon.

"Nagyon jó szakembernek tartom, akivel emberi viszonyrendszerben is stabil lábakon áll a kapcsolatunk" – mondta brit kollégájáról Bánhidi, aki a menedzsment szempontjából a női csapatot is irányítja.

Bánhidi azt is elárulta, az amerikai születésű, a vegyesváltóval olimpiai bronzérmes Krueger John-Henry olyan fegyelmi vétségeket követett el, hogy életében először arra kényszerült, kizárjon valakit a csapatból. Mint megjegyezte, ez végleges döntés, azaz a 2018-ban 1000 méteren olimpiai ezüstérmes sportoló többet nem versenyez magyar színekben.

Mint azt az Infostart is megírta, a magyar szövetség (MOKSZ) kedden közleményben jelentette be, hogy Csang Csing Lina távozik. Neki kiemelkedő szerepe volt a magyar korcsolyasport sporttörténeti sikereiben, így a férfi váltó 2018-as, phjongcshangi ötkarikás aranyérmében, valamint az első egyéni olimpiai diadalban is, melyet idén Liu Shaoang aratott 500 méteren Pekingben. Az edzői stáb tagja marad viszont Dzse Szu Csun dél-koreai szakember.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×