eur:
395.29
usd:
372.28
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Az al-Bajt Stadion, a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság nyolc arénájának egyike a fővárostól, Dohától mintegy 50 kilométerre északra fekvő al-Korban 2019. december 17-én. Az elhúzható tetejű stadionban 60 000 ülőhely várja a szurkolókat.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Katari vb: nagy változásról döntött a FIFA

A korábbi 23 helyett akár 26 fős kereteket is kijelölhetnek az egyes nemzeti válogatottak szövetségi kapitányai a Katarban november 21-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságra.

A nemzetközi szövetség (FIFA) csütörtökön közölte ezt a döntését, hozzátéve, hogy az előzetes nevezési listán 35 helyett 55 játékos szerepelhet majd egy-egy csapatban, s ezt a névsort kell legalább 23-asra, legfeljebb 26-osra szűkíteni a november 13-i határidőig.

A FIFA jelezte, ezekre a módosításokra azért is volt szükség, mert a vb-t az idén szokatlan időpontban, az európai ősz végén, tél elején rendezik. Mindemellett így az esetleges koronavírus-fertőzések okozta gondokat is valamivel könnyebben megoldhatják a vb-n résztvevő válogatottak.

Az európai szövetség (UEFA) a tavalyi - részben budapesti rendezésű - Európa-bajnokságon szintén 26 főben maximalizálta a keretek létszámát, a Copa América dél-amerikai kontinenstornán, valamint a januári Afrika Kupán pedig 28 játékosból gazdálkodhattak az edzők.

Mindez azt is jelenti, hogy a december 18-ig tartó vb-re

az eddig megszokott létszámhoz képest 96-tal több

futballista utazhat majd el, legtöbben európai klubokból.

A világbajnokságon életben lesz az a szabály is, mely szerint három helyett öt játékost cserélhetnek majd le egy-egy meccsen a kapitányok.

A FIFA azt is bejelentette, hogy a 73., tisztújító kongresszusára március 16-án Ruandában, Kigali városában kerül sor. Szintén döntöttek arról, hogy a koronavírus-járvány miatt tavaly törölt U20-as világbajnokságot jövőre, május 20-tól június 11-ig rendezik Indonéziában.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×