eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66687.09
2024. április 25. csütörtök Márk

Három nagy meglepetés – a belgák, a franciák és a horvátok is siránkozhatnak

A hollandok brüsszeli, az osztrákok eszéki és a dánok párizsi győzelme jelentette a meglepetést a labdarúgó Nemzetek Ligája péntek esti mérkőzésein. Kikapott a legutóbbi vb első három helyezettje.

A hollandok végig jobban és kapura veszélyesebben játszottak, majd a 40. percben Steven Bergwijn átlövésével megszerezték a vezetést. A szünet után a tanácstalan belgák sorra kapták a gólokat, Memphis Depay az 51., majd a 66. percben kiugratást követően ziccert értékesített, míg két találata között Denzel Dumfries a 62. percben centerezést követően volt eredményes. A házigazdák erejéből Michy Batshuayi révén a 93. percben csak szépítésre, míg azt megelőzően kapufára és les miatt meg nem adott találatra futotta. Hollandia 1997 után tudta ismét legyőzni Belgiumot.

Párizsban gól nélküli első félidőt követően a világbajnoki és a Nemzetek Ligájában is címvédő házigazda francia együttes Karim Benzema 51. percben találatával szerzett vezetést, a dánok Andreas Cornelius góljaival a 68. percben egyenlítettek, majd a 88. percben már fordítottak.

Az A divízió harmadik pénteki találkozóján is idegenbeli siker született, az 1. csoportban a vb-ezüstérmes horvátok az osztrákoktól kaptak ki, utóbbiak a szünetben 1-0-ra vezettek, a második félidő elején pedig három perc alatt kétszer voltak eredményesek.

Nemzetek Ligája, 1. forduló:

A divízió:

1. csoport:

Franciaország-Dánia 1-2 (0-0)

Horvátország-Ausztria 0-3 (0-1)

4. csoport:

Belgium-Hollandia 1-4 (0-1)

C divízió:

3. csoport:

Fehéroroszország-Szlovákia 0-1 (0-0)

Kazahsztán-Azerbajdzsán 2-0 (0-0)

D divízió:

1. csoport:

Liechtenstein-Moldova 0-2 (0-1)

Lettország-Andorra 3-0 (1-0)

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×