eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője (j) nézi, amint kitolják az autóját a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Ausztrál Nagydíján a melbourne-i pályán 2022. április 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Joel Carrett

Red Bull-hírek Max Verstappen melbourne-i kiesésének okáról

Háromból két versenyt volt kénytelen feladni idén Max Verstappen műszaki hiba miatt - most a melbourne-i versenyen történtekről árultak el újabb információkat.

A bahreini idénynyitó után a legutóbbi Ausztrál Nagydíjon is a második helyről kellett félreállnia, miután nagy mennyiségű üzemanyag folyt ki a tankjából. Csapata azonnali leállásra kérte a címvédőt, akinek autóját oltani is kellett.

A motort azonnal Japánba küldték a Honda-központba. A japán gyártó már több megbízhatósági problémával is szembesült idén, a Red Bullnál eddig főként az üzemanyag-rendszer okozott fejtörést, az Alpha Taurinál viszont motorhibák is történtek - idézte fel az m4sport.hu cikke. Mint írták, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója az ORF osztrák tévének megerősítette, a hiba okát azóta sikerült behatárolni, Verstappennek pedig a tűz gyors eloltásának köszönhetően nem kell lemondania a Melbourne-ben használt motorjáról, az

bevethető lesz a folytatásban.

A szakember szerint az okozta a hibát, hogy túl nagy volt az üzemanyag-nyomás, és valami szétrobbant. Talán az autó ugrálásának volt köszönhető - vélekedett, utalva a delfinezésnek nevezett jelenségre, ami megkeseríti a 2022-es autók mérnökeinek, pilótáinak életét. Pedig ezt a Red Bull még egészen jól kezeli, de így is vannak kis mozgások, jegyezte meg a tanácsadó.

"Motorfronton a Bahreinben látott probléma teljesen más volt, mint ami Ausztráliában lépett fel, de a teszten fellépő problémától is eltért. Ezek eltérő dolgok. A Honda biztosított minket, hogy megoldják a problémát – talán – a következő versenyig" – tette hozzá Marko.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×