eur:
393.25
usd:
368.09
bux:
66051.46
2024. április 24. szerda György
MADRID, SPAIN - APRIL 12: Thomas Tuchel, Manager of Chelsea reacts during the UEFA Champions League Quarter Final Leg Two match between Real Madrid and Chelsea FC at Estadio Santiago Bernabeu on April 12, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)
Nyitókép: David Ramos/Getty Images

A Chelsea mestere szerint csalódás csalódást követett

Thomas Tuchel, a címvédő Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője csalódottan értékelt együttese kedd esti Bajnokok Ligája búcsúja után, míg a Real Madrid trénere, Carlo Ancelotti szerint a Bernabéu Stadion varázsa is segítette őket az elődöntőbe jutáshoz.

Tuchel a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, csalódott volt, hogy a mérkőzés után látta Szymon Marciniak játékvezetőt, valamint Ancelottit együtt „mosolyogni és nevetgélni”.

„Amikor oda akartam menni megköszönni a játékvezetőnek a közreműködést, akkor ő az ellenfél edzőjével nevetgélt. Véleményem szerint nem a legjobb időzítés egyből a lefújás után ezt csinálni, amikor 126 percig a másik csapat is kitette a szívét a pályára. Ezt el is mondtam neki” – fogalmazott a német tréner, akinek Lőw Zsolt a másodedzője.

Tuchel hozzátette, nem örült annak sem, hogy Marciniak személyesen nem vette igénybe a videobíró segítségét akkor, amikor a VAR-szobában ülő kollégái kezezés miatt érvénytelenítették a spanyol Marcos Alonso találatát.

„Nem láttam pontosan, mi történt, de hihetetlenül csalódott vagyok, hogy a játékvezető meg sem nézte az esetet. Neki kellett volna főnöknek maradnia, nem pedig vakon elfogadnia valaki olyan ítéletét, aki egy székben ült, távol az eseményektől” – dühöngött a szakember, aki szerint együttese mindent kiadott magából, éppen ezért a búcsú ellenére is büszke a csapatára.

„Megérdemeltük volna a továbbjutást, de a szerencse nem állt mellettünk” – zárta Tuchel, aki szerint büszkeséggel viselik a kiesést.

A Chelsea a múlt heti, 3–1-es hazai vereség után idegenben már 3–0-ra is vezetett és továbbjutásra állt, azonban a Real Madrid Rodrygo találatával hosszabbításra mentette a párharcot, majd Karim Benzema fejesével kiharcolta az elődöntőt.

A Bernabéu varázsa

Ancelotti ennek kapcsán kijelentette, minél többet szenved a kispadon, annál boldogabb, ha továbbjutnak.

„Ezen a mérkőzésen előbbiből jutott bőven, mert úgy kerültünk 2–0-s hátrányba, hogy azt nem érdemeltük meg. Azért sikerült továbbjutnunk, mert maradt energiánk a mérkőzés életben tartására. A játékosok bátrak voltak és harcosokként küzdöttek” – mondta széles mosollyal az arcán az olasz edző.

Ancelotti együttese a nyolcaddöntőben a Paris Saint-Germaint is drámai körülmények között búcsúztatta – a 180 perces párharcban 150 perc után 2–0-s vereségre állt, majd Karim Benzema 17 perc alatt szerzett három góljával fordított –, a szakember szerint pedig az újabb sikerükben is nagy szerepet játszott a Santiago Bernabéu Stadion, és annak közönsége.

„Nehéz mérkőzés volt, erre is számítottunk, de még így is jobban megizzadtunk, mint szerettünk volna. A második góljuk után mélyre kerültünk, főleg fejben, de ennek a stadionnak a varázsa segítette a játékosokat és a csapatot abban, hogy ne adja fel. Büszkének kell lennünk arra, amit elértünk, mert két nagyon nehéz körön vagyunk túl” – fogalmazott Ancelotti.

A folytatásban

A Real Madridra az elődöntőben a szerdai (mai) Atlético Madrid-Manchester City párharc továbbjutója vár, a spanyolországi visszavágót az angol csapat 1–0-s előnyről kezdi.

A másik ágon a Villarreal a Liverpool-Benfica párharc győztesével találkozik, ott az első, portugáliai meccsen az angolok nyertek 3-1-re.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jön a tűzijáték a tőzsdéken, most érdemes figyelni!

Jön a tűzijáték a tőzsdéken, most érdemes figyelni!

Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia, és Tesla. Fantasztikus hetes, Mágikus Hetes vagy a hét mesterlövész. Mindegy, hogy hívjuk őket, ezek a cégek és a részvényeik akkorára nőttek, hogy mindent torzítanak maguk körül, befolyásolják a globális tőkepiacok mozgását, az árazásokat, profitvárakozásokat. A cégek egymás után teszik közzé legfrissebb számaikat, ezekre pedig érzékenyen reagálnak a befektetők. Mutatjuk, mit érdemes tudni. Ezzel a hét részvénnyel is foglalkozunk a következő befektetési konferenciánkon, a Portfolio Investment Day 2024-en, ahol profi szakemberekkel és befektetőkkel fejtjük meg, mibe érdemes most befektetni. Az esemény regisztráció után ingyenes, regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×