eur:
393.06
usd:
366.87
bux:
66548.58
2024. április 25. csütörtök Márk
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 27: Third placed Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP reacts on the podium during the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 27, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Nyitókép: Dan Mullan/Getty Images

Újabb követeléssel állt elő Lewis Hamilton

A Mercedes hétszeres világbajnoka azt reméli, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nyilvánosságra hozza majd a Forma–1-es Abu-Dzabi Nagydíjjal kapcsolatos részletes jelentését.

A sportot irányító testület még januárban indított vizsgálatot a tavalyi szezonzáró eseményeivel kapcsolatban, az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem pedig több változtatást is bejelentett már az események tükrében. Michael Masi távozott posztjáról, a versenyigazgatói feladatokat pedig felosztják majd a szezon során, emellett pedig egy virtuális irányítóközpontot állítanak majd fel, támogatva a versenyigazgató munkáját.

A döntést sokan üdvözölték, köztük van Hamilton is, a hétszeres világbajnok azonban múlt héten arról beszélt, ennél azért többre lesz szükség. A brit pilóta azt reméli, az FIA nyilvánosságra hozza majd a részletes jelentést, hogy mindenki megérthesse, mi is történt valójában – írja az f1vilag.hu.

„Nem láttam, nem is hiszem, hogy kiadták már. De izgatottan várom a jelentés eredményeit” – mondta a hétszeres világbajnok. „És remélhetőleg mindenki láthatja majd, és talán jobban megértünk majd mindent. Végső soron azt gondolom, hogy mint minden más esetében, meg kell értenünk, hogy mi is történt, hogy előre tudjunk lépni, és pozitív fényben.”

Végleges döntés azonban még nincs arról, hogy az FIA a publikum elé tárja-e majd, mire is jutott vizsgálatában. Elképzelhető, hogy amennyiben a Motorsport Világtanács (WMSC) a bahreini idénynyitó előtti ülésén jóváhagyja azt, nyilvánosságra hozzák majd a jelentést.

„A bizalmat nyilván egy szempillantás alatt el lehet veszíteni. Viszont megszerezni a bizalmat olyasvalami, ami hosszabb idő alatt alakul ki. A legutóbbi bejelentés talán az első lépése ennek. Viszont ez nem feltétlenül változtat most meg mindent” – tette hozzá Hamilton.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×