eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: YouTube/Australian Open TV

Váratlan és érzelemdús bejelentést tett Danyiil Medvegyev a veresége után - videóval

Azt egyelőre nem tudni, hogy a 25 éves orosz mennyire gondolja komolyan a kimerítő mérkőzés és a nyilván nem örömteli vereség utáni kijelentéseit.

A volt világelső Rafael Nadal nyerte meg a férfi egyes küzdelmeit a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a vasárnapi, 5 óra 26 percesre nyúlt döntőben kétszettes hátrányból fordítva legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet, és begyűjtötte rekordot jelentő 21. Grand Slam-trófeáját.

Az orosz klasszis a mérkőzés utáni sajtótájékoztatót azzal kezdte, hogyan csodálta gyerekként az akkori nagy sztárokat, és hogyan álmodozott arról, hogy egyszer majd ő is játszhat ellenük a világ legnagyobb teniszstadionjaiban. Ezután viszont váratlan fordulatot vett a nyilatkozata, és közölte, ez a kisgyerek "a mai napon abbahagyta az álmodozást. Innentől kezdve csak saját magamért és a családomért játszom, hogy támogatni tudjam a családomat és a hozzám közel állókat. Különösen az orosz szurkolóimat, ahonnan rengeteg támogatást kapok magam is" - idézte a sportolót a teniszvilag.com.

"Ezt konkrétan úgy képzelem, hogy ha rendeznek Moszkvában egy keménypályás tornát a Roland Garros vagy Wimbledon előtt, akkor a hazámban fogok játszani, még úgy is, ha emiatt ki kell hagynom az aktuális Grand Slamet. Ez van, a kisgyerek nem álmodik tovább" – zárta zavarba ejtő bevezetőjét.

Később kifejtette, hogy az egész tornán problémái voltak a szurkolók igazságtalan viselkedésével, a rajongók huhogásával. Töbször panaszkodott a székbíróknak, hogy a két szervája közti hangzavar kizökkenti a koncentrációból. A szakportál felidézte, hogy a Nick Kyrgios elleni győzelem után a pályán adott interjújában egyenesen “agyatlannak” nevezte azokat, akik ezt csinálják, ami nyilván nem növelte népszerűségét a lelátón.

A döntővel kapcsolatban nem állította ugyan, hogy szerepet játszott volna vereségében a közönség, de szemmel láthatóan nagyon rosszul esett neki, hogy a szurkolók egyértelműen Nadalt támogatták.

"Mondok egy példát: Rafa szervája előtt valaki bekiabált, hogy «Hajrá Daniil», és a tömeg, több ezer ember azonnal csendre intette. Az én esetemben nem hallottam semmi ilyesmit. Ez tiszteletlen és szégyenletes viselkedés. Nem biztos, hogy akarok játszani 30 éves korom után".

Felvetette az is, hogy egyfajta oroszellenesség is megnyilvánulhat a közönség ellenszenvében, és úgy tapasztalta, hogy ha más nemzet teniszezőjével játszik, akkor mindenhol az ellenfélnek szurkolnak.

Mondandóját azzal zárta, hogy nem sajnál sok mindent az elvesztett döntővel kapcsolatban - ami a negyedik Grand Slam-fináléja volt -, de meg kell beszélnie a csapatával, hogyan tovább.

Alább videón is megnézhető a nyilatkozat. Az Ausztrál Open YouTube-csatornájára feltöltött videóhoz fűzött hozzászólásokban több Nadal-szurkoló is egyetértett azzal, hogy a helyszíni szurkolók viselkedése nem volt sportszerű.

Végezetül íme a tenisz világranglista aktuális állása. Az élen továbbra is az Ausztráliába oltatlanul érkezett, majd hosszas jogi huzavona után kitoloncolt szerb Novak Djokovic áll, akit azonban 890 pontra megközelített Danyiil Medvegyev. Az AO bajnoka, a 21. Grand Slam-győzelmét arató Rafael Nadal változatlanul az ötödik.

Fucsovics Márton négy helyet rontva a 39. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. A legjobb magyar játékos már az első fordulóban búcsúzott a vasárnap zárult Australian Openen, ezzel száz pontot vesztett. A hónapok óta harcképtelen Balázs Attila jelenleg a 155., Piros Zsombor pedig két helyet előrelépve a 255.

Férfi tenisz-világranglista (az ATP honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):

1. ( 1.) Novak Djokovic (szerb) 11 015 pont

2. ( 2.) Danyiil Medvegyev (orosz) 10 125

3. ( 3.) Alexander Zverev (német) 7780

4. ( 4.) Sztefanosz Cicipasz (görög) 7170

5. ( 5.) Rafael Nadal (spanyol) 6875

6. ( 7.) Matteo Berrettini (olasz) 5278

7. ( 6.) Andrej Rubljov (orosz) 4830

8. ( 8.) Casper Ruud (norvég) 4065

9. ( 9.) Felix Auger-Aliassime (kanadai) 3923

10. (10.) Jannik Sinner (olasz) 3705

11. (11.) Hubert Hurkacz (lengyel) 3336

12. (14.) Denis Shapovalov (kanadai) 2930

13. (12.) Cameron Norrie (brit) 2865

14. (13.) Diego Schwartzman (argentin) 2640

15. (15.) Aszlan Karacev (orosz) 2633

...39. (35.) Fucsovics Márton 1357

...155. (154.) Balázs Attila 443

...255. (257.) Piros Zsombor 234

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×