eur:
392.14
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában játszott Magyarország - Portugália mérkőzés végén a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 16-án. A magyar válogatott 31-30-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

"Dominikra rátettem a terhet, ő meg élt vele, és beverte" - így látták az Eb-hősök

A magyar férfi kézilabda-válogatott két főszereplője is felidézte az öt másodperccel a vége előtt született győztes találatot Portugália ellen. Jöhet az élet-halál harc Izland ellen kedden.

Máthé Dominik az eddigi legértékesebb góljának tartja azt a találatot, amellyel a magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra legyőzte Portugáliát a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.

„Fantasztikus küzdelem volt, és bár az elején megint elaludtunk, azután sebességet váltottunk. A védekezés volt a siker kulcsa, Székely Márton ma is nagyszerű napot fogott ki, ahogyan a portugálok kapusa is" - mondta a lefújás után Máthé, aki öt másodperccel a vége előtt lőtte a győztes gólt.

„Nagyon boldog voltam, köszönet Lékai Máténak és a csapatnak, hogy bíztak bennem" - tette hozzá a 8 gólos Máthé Dominik, aki elismerte, csütörtökön a hollandok ellen elveszített találkozón nem annyira mentek neki a lövések, ezért azóta sokkal többet gyakorolta az edzéseken.

Lékai Máté az Infostartnak felidézte, hogy mi hangzott el az utolsó akció előtti időkéréskor.

„Elmondtam, hogy milyen figura következik. Vagyunk olyan viszonyban Chema Rodriguezzel, a másodedzővel, hogy bízik bennem. Dominikra rátettem a terhet, ő meg élt vele, és beverte. Sejtettem, hogy Duarte ki fog lépni rám, a Cavalcanti kijött a beállóval, így Dominiknak nagy helyzete volt középen.

Nagyon jó keze van, szépen elrakta a kapus mellett.”

A hatgólos irányító elismerte, a drámaiság, a forgatókönyv miatt jobbnak tűnik így győzni, de ő örülne, ha már nem kellene izgulni a végén.

A keddi ellenfelet, Izlandot Lékai Máté a legnehezebb riválisnak tartja, de bízik abban, hogy a szurkolók segítségével sikerül újra győzni.

Gulyás István szövetségi kapitány örül annak, hogy sikerült örömet szerezni a hazai közönségnek.

„Örülök, hogy a csapatunk sokkal nyugodtabban játszott, sokkal felszabadultabban tudtunk kézilabdázni, remélem, hogy még sok tartalék van bennünk.”

A szakvezető Bánhidi Bence állapotáról elmondta, hogy bokasérülése gyógyul, most még nem akarták kockáztatni a szereplését, de reméli, hogy kedden játszhat.

„Sosem fogom elfelejteni ezt a meccset. Most fejben jobban ott voltunk, betartottuk a taktikai utasításokat, és fegyelmezetten játszottunk.

Izland ellen élet-halál meccs vár ránk.

Ugyanezt kell hozni, mint most, akkor nagy baj nem lehet” – mondta érdeklődésünkre Ligetvári Patrik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×