INFORÁDIÓ
2022. január 24. hétfő
Timót

kézilabda-eb

koronavírus

maszk

mvm dome

Az MVM DOME nevet kapta a Budapest-Népliget autóbusz-pályaudvar szomszédságában felépült Budapesti Multifunkcionális Sport- és Rendezvénycsarnok. A létesítmény lesz a helyszíne a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságnak. Az aréna a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.) beruházásában és a fővállalkozó Market Építő Zrt. tervezésében és kivitelezésében épült fel. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!

Fontos Covid-figyelmeztetések a hazai kézilabda-Eb előtt

Védettségi igazolvánnyal vagy negatív PCR-teszttel lehet belépni a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság meccseire. A szurkolóknak maszkot kell viselniük a helyszíneken – részletek Bencsics Márktól, a szervezőbizottság kommunikációs vezetőjétől.

A csütörtökön kezdődő, magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság szervezői azt kérik a szurkolóktól, hogy a mérkőzésekre ne érkezzen senki nagy méretű csomaggal, táskával, viszont minden hat év feletti nézőnek kötelező a maszk viselése, sőt azt javasolják, hogy lehetőleg mindenki FFP 2-es típusú maszkot hozzon magával a fokozott védelem érdekében.

Bencsics Márk, az Eb szervezőbizottságának kommunikációs és marketingvezetője érdeklődésünkre azt is elmondta, hogy fokozott mennyiségben raktak ki kézfertőtlenítő állomásokat a csarnokokban, a büféknél pedig a másfél méteres távolságot kell tartani. Ez a szabályok lesznek érvényesek az MVM Dome mellett felállított szurkolói zónára is.

Az Európa-bajnokságon részt vevő csapatokra is szigorú szabályok vonatkoznak, noha

ezt a tornát már nem a korábbról ismert buborékrendszeren szervezik.

A delegációk minden tagjának igazolnia kell, hogy védőoltást kapott vagy átesett a betegségen, sőt az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) igyekezett javasolni azt, hogy a harmadik, emlékeztető oltást is vegyék fel.

"Nem buborékban szervezzük ezt az Európa-bajnokságot, viszont megteszünk mindent annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb érintkezés legyen a csapatok körül. Nagyon komoly szervezési kihívás, hogy a pálya környékét, a csapatöltözőt, a folyosókat olyan vörös zónaként kezeljük, hogy a lehető legkevesebb ember léphessen be oda, sőt, amikor a csapatok érkeznek, akkor lehetőleg senki, csak azok, akiknek ez elkerülhetetlen. Bízunk abban, hogy a csapatok negatív teszttel érkeznek, és azok is maradjanak a torna végéig" – mondta Bencsics Márk.

A pozitív tesztet adó játékosok helyzete is más lesz ez az Eb-n, helyettük új kézilabdázó nevezhető be,

akár az eredetileg kijelölt bő, 35 fős keretből is. Emellett csökkent a korábbi tíznapos karanténszabály, az EHF új rendelkezései szerint az a fertőzött játékos, aki négy nap után negatív tesztet produkál, visszatérhet a pályára.

"Az a legnehezebb, amikor a csapatok megérkeznek, az első körös teszteléseknél vannak a pozitív esetek, amikor még valakiben lappang a betegség, utána már tisztulni szokott a kép. A legfontosabb feladatunk az, hogy a csapatok egy idő után már már tényleg ne érintkezzen senkivel, de az EHF fel van készülve arra, hogy az érintett játékosokat izolálja, és amikor lehet, visszaengedje a többi játékos közé" – mondta a kommunikációs vezető, és hozzátette, minden eshetőségre igyekeztek felkészülni, hogy legyen kész megoldás valamennyi lehetséges problémára.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Kapcsolódó hang

Kézilabda Eb – fontos tudnivalók – Bencsics Márk
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018