eur:
392.89
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Az MVM DOME nevet kapta a Budapest-Népliget autóbusz-pályaudvar szomszédságában felépült Budapesti Multifunkcionális Sport- és Rendezvénycsarnok. A létesítmény lesz a helyszíne a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságnak. Az aréna a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.) beruházásában és a fővállalkozó Market Építő Zrt. tervezésében és kivitelezésében épült fel. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Fontos Covid-figyelmeztetések a hazai kézilabda-Eb előtt

Védettségi igazolvánnyal vagy negatív PCR-teszttel lehet belépni a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság meccseire. A szurkolóknak maszkot kell viselniük a helyszíneken – részletek Bencsics Márktól, a szervezőbizottság kommunikációs vezetőjétől.

A csütörtökön kezdődő, magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság szervezői azt kérik a szurkolóktól, hogy a mérkőzésekre ne érkezzen senki nagy méretű csomaggal, táskával, viszont minden hat év feletti nézőnek kötelező a maszk viselése, sőt azt javasolják, hogy lehetőleg mindenki FFP 2-es típusú maszkot hozzon magával a fokozott védelem érdekében.

Bencsics Márk, az Eb szervezőbizottságának kommunikációs és marketingvezetője érdeklődésünkre azt is elmondta, hogy fokozott mennyiségben raktak ki kézfertőtlenítő állomásokat a csarnokokban, a büféknél pedig a másfél méteres távolságot kell tartani. Ez a szabályok lesznek érvényesek az MVM Dome mellett felállított szurkolói zónára is.

Az Európa-bajnokságon részt vevő csapatokra is szigorú szabályok vonatkoznak, noha

ezt a tornát már nem a korábbról ismert buborékrendszeren szervezik.

A delegációk minden tagjának igazolnia kell, hogy védőoltást kapott vagy átesett a betegségen, sőt az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) igyekezett javasolni azt, hogy a harmadik, emlékeztető oltást is vegyék fel.

"Nem buborékban szervezzük ezt az Európa-bajnokságot, viszont megteszünk mindent annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb érintkezés legyen a csapatok körül. Nagyon komoly szervezési kihívás, hogy a pálya környékét, a csapatöltözőt, a folyosókat olyan vörös zónaként kezeljük, hogy a lehető legkevesebb ember léphessen be oda, sőt, amikor a csapatok érkeznek, akkor lehetőleg senki, csak azok, akiknek ez elkerülhetetlen. Bízunk abban, hogy a csapatok negatív teszttel érkeznek, és azok is maradjanak a torna végéig" – mondta Bencsics Márk.

A pozitív tesztet adó játékosok helyzete is más lesz ez az Eb-n, helyettük új kézilabdázó nevezhető be,

akár az eredetileg kijelölt bő, 35 fős keretből is. Emellett csökkent a korábbi tíznapos karanténszabály, az EHF új rendelkezései szerint az a fertőzött játékos, aki négy nap után negatív tesztet produkál, visszatérhet a pályára.

"Az a legnehezebb, amikor a csapatok megérkeznek, az első körös teszteléseknél vannak a pozitív esetek, amikor még valakiben lappang a betegség, utána már tisztulni szokott a kép. A legfontosabb feladatunk az, hogy a csapatok egy idő után már már tényleg ne érintkezzen senkivel, de az EHF fel van készülve arra, hogy az érintett játékosokat izolálja, és amikor lehet, visszaengedje a többi játékos közé" – mondta a kommunikációs vezető, és hozzátette, minden eshetőségre igyekeztek felkészülni, hogy legyen kész megoldás valamennyi lehetséges problémára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Egyhetes csúcsára ért a forint

Egyhetes csúcsára ért a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×