eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője
Nyitókép: Forrás: fradi.hu

Kiderült, meddig írt alá a Fradi új edzője

Nagy mozgás nem várható a zöld-fehéreknél a télen, de egy-két új játékos érkezhet.

Orosz Pál szerint a mentalitása, a szigora és a munkába vetett hite miatt lehet jó választás Sztanyiszlav Csercseszov, akit hétfőn neveztek ki a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az M4 Sport Sporthíradójában többek között arról beszélt, hogy egy profi labdarúgóklubnál nemcsak játékosokat, hanem edzőket is figyelnek.

"Amikor váltásra kerül sor, akkor nem vaktában lövöldözünk, hanem már vannak betárazva olyan nevek, akik szóba jöhetnek. Csercseszov már korábban is felmerült, a látókörünkben volt. Úgy gondoltuk, hogy az a fajta mentalitás, az a fajta fanatizmus, ami őt jellemzi, kifejezetten passzolhat a jelenlegi Ferencvároshoz" - mondta.

Orosz Pál szerint

Csercseszov az előzőhöz képest egy másfajta szemléletet tud hozni.

"Ő egy szigorú ember és nagyon munkacentrikus. Nekünk mindig kimondott célunk, hogy meg kell nyerni a magyar bajnoki címet, a Magyar Kupát, és mindig be szeretnénk kerülni nemzetközi csoportkörbe. Ehhez nagy fegyelemre és nagy munkára van szükség, ami őt mindig is jellemezte" - tette hozzá.

A múlt hétfőn menesztett Peter Stögert illetően úgy vélekedett, hogy

a csapat és az osztrák edző által képviselt stílus valamilyen okból nem passzolt.

"Ennek volt a következménye az, hogy a vele lejátszott tizenöt bajnoki mérkőzésből mindössze tizet sikerült megnyernünk. Ez a mi elvárásainknak nem feltétlenül felel meg. Úgy gondoltuk, nem biztos, hogy ha így folytatódnak a dolgok, akkor elérhetjük a bajnoki címet" - indokolta az együttműködés befejezését.

Mint mondta, a csapat most szabadságon van, január 3-án lesz az első találkozó. Úgy vélte, az együttes gerince rendben van, így óriási változtatásokra nem kell számítani, de mindig van változás, ami természetes. "Azt mondom nem lesz nagy mozgás, de

egy-két változás biztosan lesz"

- szögezte le Orosz Pál.

A bajnoki címvédő és listavezető Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetőedzője, az orosz Sztanyiszlav Csercseszov azt mondta, nem tervezi, hogy a téli átigazolási időszakban orosz játékosokat hívjon a magyar együttesbe.

Az 58 éves szakember a moszkvai Szport Ekszpressznek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy neki összességében megfelel a jelenlegi csapatösszetétel.

"Először is látni kell, kinek milyen szerződése van, mikor jár le, mik a terveik a játékosoknak. Szinte az egész hétfőt átbeszéltük a sportigazgatóval, és nincs feladatunk egyetlen országból sem hozni futballistát, csak mindent jól kell csinálnunk" - idézte az orosz sportlap Csercseszovot, aki korábban az orosz válogatott szövetségi kapitánya volt.

Az új vezetőedző Hajnal Tamás sportigazgató társaságában ismerkedett hétfőn a Ferencvárossal, a népligeti sportközponttal, majd a Groupama Arénával és a Fradi Múzeummal is - írta honlapján a fradi.hu.

"Nagyon tapasztalt szakemberről beszélünk, aki klub és válogatott mellett is dolgozott. Tudja, hogyan kell vezetni egy öltözőt. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon fegyelmezett és tudatos csapatot láthatunk a keze alatt - vélekedett a honlapnak Hajnal. - Látszik rajta, mennyire motivált, a feladattal nagyon tud azonosulni. Pozitív kisugárzását pedig át tudja adni a játékosoknak."

A sportigazgató hozzátette: lesznek változások a szakmai stábban is valamilyen szinten, de a bevált emberekre továbbra is számítanak.

"Egy új kezdet mindenkinek tiszta lapot jelent. Már beszéltünk a vezetőedzővel a keretről, szeretne mindenkit minél előbb megismerni.

Nagyon sokat lát ebben a csapatban, és kihozná belőle a maximumot" - nyilatkozta a sportigazgató.

Csercseszov a Szport Ekszpressznek azt mondta: szerződése az FTC-nél a 2023/24-es szezon végéig szól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×