eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Domenico Tedesco, az RB Leipzig új vezetőedzője, miután csapata gólt szerzett a Borussia Mönchengladbach ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2021. december 11-i mérkőzésn Lipcsében.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Jan Woitas

Győzelemmel kezdett az RB Leipzig új vezetőedzője

Domenico Tedesco, az RB Leipzig új vezetőedzője hazai győzelemmel mutatkozott be a kispadon: csapata a német labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának szombati játéknapján 4-1-ra bizonyult jobbnak a Borussia Mönchengladbachnál.

Az első félidőt kontroll alatt tartották a veszélyesen kontrázó lipcseiek, akiknél Gulácsi Péter és Willi Orbán a kezdőben kapott lehetőséget. A szünetben kétgólos volt a hazaiak előnye, a pihenőt követően viszont kiegyenlítődött a mezőnyjáték, a vendégek is veszélyeztették Gulácsi kapuját, de csak szépíteniük sikerült a hajrában. Az egyenlítés reményében kitámadó gladbachiakkal szemben a hazaiak a ráadásban lőtt két góljukkal biztosították be győzelmüket, Christopher Nkunku a találatát követően önzetlen gólpasszt adott. Szoboszlai Dominik a 63. percben csereként állt be, Orbán az 59. percben sárga lapot kapott.

A címvédő és listavezető Bayern München otthon a második félidőben fordított a szünetben vezető Mainz ellen, a vendégek magyar válogatottja, Szalai Ádám nem került a meccsre nevezett keretbe.

A szintén magyar válogatott Sallai Roland a 76. percben szállt be a Freiburgba, amely 2-1-re kikapott a vendég Hoffenheimtől. A magyar szélső 1-1-es állásnál lépett pályára.

A Dortmund a 85. percben egyenlített az első félidőben büntetőből vezetést szerző Bochum vendégeként, amelyben ezúttal nem került sor Novothny Soma játékára.

Megszakadt a Hertha öt forduló óta tartó nyeretlenségi sorozata, a berlini gárda - melynek éléről két hete távozott Dárdai Pál - ebben az időszakban kétszer kikapott és háromszor döntetlent ér el, most viszont 2-0-ra felülmúlta a Bielefeldet.

Bundesliga, 15. forduló

RB Leipzig-Borussia Mönchengladbach 4-1 (2-0)

Bayern München-FSV Mainz 05 2-1 (0-1)

SC Freiburg-1899 Hoffenheim 1-2 (1-1)

VfL Bochum-Borussia Dortmund 1-1 (1-0)

Hertha BSC-Arminia Bielefeld 2-0 (0-0)

később:

VfL Wolfsburg-VfB Stuttgart 18.30

vasárnap játsszák:

Greuther Fürth-Union Berlin 15.30

Eintracht Frankfurt-Bayer Leverkusen 17.30

pénteken játszották:

1. FC Köln-FC Augsburg 0-2 (0-0)

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×