eur:
393.77
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
MONTEVIDEO, URUGUAY - NOVEMBER 27: Wesley of Palmeiras and teammates celebrate after the final match of Copa CONMEBOL Libertadores 2021 between Palmeiras and Flamengo at Centenario Stadium on November 27, 2021 in Montevideo, Uruguay. Palmeiras defeated Flamengo by 2-1 in extra time. (Photo by Agencia Gamba/Getty Images)
Nyitókép: Agencia Gamba/Getty Images

Húsz év után újra címvédés az egyik legnagyobb futballkupában – videó

A tavaly is győztes Palmeiras nyerte a labdarúgó Libertadores Kupát, miután a Montevideóban rendezett brazil házidöntőben hosszabbítás után 2–1-re legyőzte a Flamengót.

Raphael Veiga révén már az 5. percben előnybe került a Palmeiras, Gabriel Barbosa azonban a 72. percben egyenlíteni tudott, így 90 perc után következhetett a ráadás. A mindent eldöntő gól aztán már a 95. percben megszületett a négy perccel korább Veiga helyére beállt Deyversonnak köszönhetően.

A Sao Pauló-i együttes húsz év óta az első, amely meg tudta védeni címét a legrangosabb dél-amerikai klubsorozatban – ez legutóbb az argentin Boca Juniorsnak sikerült 2001-ben.

A döntő összefoglalója:

Amint arra a 444.hu felhívja a figyelmet, futballpályán ritkán látható jelenettel gazdagodhattak a meccs nézői:

A brazíliai metropoliszban a Palmeiras sikerét ünnepelve sokan az utcákra tódultak, s együtt éltették csapatukat annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt korlátozások vannak érvényben.

Libertadores Kupa, döntő

Palmeiras-Flamengo 2-1 (1-0, 1-1, 2-1), hosszabbítás után

g: Veiga (5.), Deyverson (95.), illetve Barbosa (72.)

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×