eur:
392.77
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi edzője a női junior kézilabda-világbajnokság döntőjében játszott Norvégia - Magyarország mérkőzés közben a debreceni Főnix Csarnokban 2018. július 14-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kihirdette vb-keretét Golovin Vlagyimir – többen is kimaradtak

A magyar szövetség honlapján csütörtök reggel tették közzé Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány névsorát.

A névsorban – mások mellett – szerepel Szöllősi-Zácsik Szandra is, ám ő sérülés miatt pénteken és vasárnap kihagyja az olimpiai címvédő Franciaország elleni edzőmérkőzéseket, és csak a jövő hét elején csatlakozik a csapathoz.

A héten Budapesten készülő keretből Fodor Csenge, Töpfner Alexandra és Kiss Nikolett maradt ki. A világbajnokságon mérkőzésenként 16 játékos nevezhető, a torna során öt cserelehetőségük van a csapatoknak, az új játékosokat az október elején leadott 35 fős bő keret tagjai közül lehet kiválasztani.

Az olimpiai hetedik helyezett magyarok a vb csoportkörében:

  • jövő csütörtökön Szlovákiával,
  • szombaton Csehországgal,
  • december 6-án pedig Németországgal találkoznak Llíriában.

Az idei lesz a 25. női világbajnokság – és a 23., amelyre a magyar válogatott kijutott –, de az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett már 32 csapat vesz részt. A tornának december 1. és 19. között Granollers, Llíria, Castelló és Torrevieja ad otthont.

Mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két helyezett kerül a negyeddöntőbe. A magyar csapat a középdöntőben a Koreai Köztársaság, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal találkozhat Granollersben.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×