eur:
394.32
usd:
369.73
bux:
65129.35
2024. április 19. péntek Emma
A portugál Joao Janeiro, a Kisvárda vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott Kisvárda Master Good - Ferencvárosi TC mérkőzésen a kisvárdai Várkerti Stadionban 2021. november 7-én. A Ferencváros 4-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Távozik Kisvárdáról Joao Janeiro

Már az is megvan, hol folytatja.

Távozik a Kisvárda labdarúgócsapatának kispadjáról Joao Janeiro.

Az OTP Bank Ligában meglepetésre sokáig éllovas, jelenleg harmadik kisvárdai klub a honlapján jelentette be, hogy a szerda délelőtti edzést még a portugál szakember tartotta, a délutáni előtt viszont elköszönt a csapattól.

Révész Attila klubigazgató elmondta, "Joao Janeiro jelezte a szándékát, hogy számára nagy a lehetőség, abban az értelemben is, hogy a családjával együtt tudna lenni, hiszen az új állomáshelyén van portugál nyelvű iskola, ahol a gyermeke iskolába járna, és így együtt lehet a család".

"Nem titok, ez a klub a Dunaszerdahely, a DAC,

amely az anyaországban a legnépszerűbb határon túli klubnak számít, ezért érzelmi síkon is meg tudtak szólítani bennünket, és a két klubnak sikerült egymással megegyezni, illetve a későbbi együttműködés reményében is engedtünk a kérésüknek" - tette hozzá.

Joao Janeiro csütörtökön távozik is Kisvárdáról. A szerda délutáni edzést - amint az a klub honlapján olvasható - a naptári évből hátralévő öt bajnoki mérkőzésre a vezetőedzőként megbízott Erős Gábor tartotta.

"Az ő ilyen jellegű szerepvállalása alatt lesz időnk megtalálni az új esztendőre a következő vezetőedzőnket. Az asszisztensedzői feladatokkal pedig az U19-es csapatunk eddigi szakvezetőjét, Gerliczki Mátét bíztuk meg" - folytatta Révész Attila.

A klubigazgató később az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott, hogy a DAC szimpatikus csapat, és a megállapodás megkötésekor figyelembe vették azt is, hogy Joao Janeiro a váltással előrébb léphet, majd hozzátette,

ebben az üzletben mindegyik fél jól járt.

A váltással kapcsolatban azt mondta, Erős Gábor kinevezésével szakmai törés nem fog bekövetkezni, ugyanakkor a megbízott edzőnek nincs pro-licence, a jelenlegi MLSZ-szabályozás pedig hatvan napig ad lehetőséget arra, hogy ebben a pozícióban dolgozhasson.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×