eur:
392.8
usd:
367.97
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Róma, 2018. május 10. Mehdi Benatia, Mario Mandzukic és Miralem Pjanic, a Juventus játékosai (b-j) ünnepelnek a trófeával, miután csapatuk 4-0-ra győzött az AC Milan ellen a labdarúgó Olasz Kupa döntőjében játszott mérkőzésen Rómában 2018. május 9-én. A címvédő Juventus a fennállása 13. kupagyőzelmét aratta. (MTI/EPA/Ricardo Antimiani)
Nyitókép: MTI/EPA/Ricardo Antimiani

Küszöbön az újabb olasz futballbotrány

Küszöbön az újabb olasz futballbotrány? A COVISOC (Commissione di vigilanza sulle società di calcio, Futballklubokat Felügyelő Bizottság) arról tájékoztatta az Olasz Labdarúgó-szövetséget, a FIGC-t, hogy a felülárazott adásvételek általi tőkenyereség miatt vizsgálódik. A gyanús átigazolások között olyan nagy összegű ügyletek is szerepelnek, mint Victor Osimhen a francia Lille OSC-ből a Napoliba, vagy Arthur Melo a Barcelonából a Juventusba kerülése.

A COVISOC 62, kivétel nélkül a Serie A-t érintő gyanús átigazolást jelölt meg, amelyek a FIGC vizsgálóinál kötöttek ki. A leginkább érintett a Juventus, amely olyan klubokkal kötöttek üzletet, mint az Olympique Marseille, a Sampdoria, a Parma, a Genoa, a Barcelona és a Manchester City.

A legvitatottabb esetek közé tartozik a Manchester Cityvel kötött csereszerződés, amikor 2019 augusztusában Joao Cancelo és Danilo klubot váltott.

A hírek szerint a csereügyletek értéke eléri a 90 millió eurót a Zebrák esetében, de csak valamivel több mint 3 millió euró cserélt gazdát, amikor a korábbi igazgató, Fabio Paratici – aki jelenleg a Tottenham Hotspurnél dolgozik – irányította az átigazolási műveleteket a klubnál.

„Az Il Tempo közzétette a vizsgált tranzakciók listáját, mivel Danilo értéke 37 millió euró volt, amikor megérkezett a klubhoz, míg Joao Cancelót 65 millió euróra becsülte” – írja a football-italia.

A Juventusnak van még egy drága művelete, Miralem Pjanicé, aki 2021 őszén már a török Besiktasban játszik. A bosnyák válogatott játékos 2020 nyarán a spanyol Barcelonához igazolt, amikor a brazil középpályás, Arthur Melo megérkezett az Juvéhoz.

Pjanic értéke 60,8 millió euró volt, amikor csatlakozott a Barcához, de a következő szezonban a Camp Nouban nem sikerült megvetnie a lábát, Ronald Koeman lemondott róla a mostani szezon előtt.

Arthur 72 millió eurós értékelést kapott, amikor a Juventushoz igazolt, a La Liga csapatával folytatott művelet részeként.

Az Il Tempo által közzétett hosszú listán szerepel Osimhen szerződtetése is. A nigériai játékos 71,25 millió euróért csatlakozott a Napolihoz, míg Oresztisz Karnezisz, Claudio Manzi, Ciro Palmieri és Luigi Liguori pedig a Lille-hez, összesen 20,13 millió euróért.

A Juventus és a Napoli mellett a Parma, a Pescara, a Sampdoria és a Chievo Verona szerepel a gyanús esetek listáján.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×