eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Jamaicas Elaine Thompson-Herah celebrates after the Womens 200m Final during the Athletics at the Olympic Stadium on the eleventh day of the Tokyo 2020 Olympic Games in Japan. Picture date: Tuesday August 3, 2021. (Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images)
Nyitókép: Martin Rickett - PA Images - Getty Images

Csodaidőt futott a 100 olimpiai bajnoka

A jamaicai Elaine Thompson-Herah a szám olimpiai címvédőjeként a világ idei legjobb eredményével nyerte meg a Gyémánt Liga amerikai versenyét szombaton, Eugene-ben.

Thompson-Herah 10.54 másodperc alatt teljesítette a távot, amelyen kilencedik lett a tokiói olimpiáról kannabisz-használat miatti egy hónapos eltiltása miatt lemaradt Sha'Carri Richardson.

"Kicsit meglepődtem. Öt éve nem voltam már ilyen jó formában, s most két héttel az olimpia után újabb egyéni csúcsot tudtam elérni, ez nagyszerű" – mondta szenzációs futása után a 29 éves jamaicai vágtázó, aki a riói játékokhoz hasonlóan a japán fővárosban is megnyerte mindkét vágtaszámot, a 100-at és a 200-at is, most pedig az oregoni viadalon a Tokióban elért 10.61 másodperces egyéni rekordját adta át a múltnak.

Thompson-Herah már Japánban úgy nyilatkozott, hogy egyértelműen képesnek érzi magát a legendás Florence Griffith-Joyner 1988-ban felállított és megdönthetetlennek hitt világcsúcsainak (100 m: 10.49 mp, 200 m: 21.34 mp) túlszárnyalására, eugene-i futása után pedig ismét beszélt a rekorddöntésről.

"Rengeteg van még bennem, ezért egyértelműen úgy érzem, meg tudom csinálni" – jelentette ki a Japánban a jamaicai sprintváltóval is győztes, így ötszörös olimpiai aranyérmes sztár.

A férfiaknál 100 m-en a kanadai Andre de Grasse 9.74 mp-es eredménnyel győzött. Ő Tokióban ebben a számban bronzérmesként végzett, 200 m-en viszont nyert. A férfiak 800 m-es számában is kanadai győzelem született, Marco Arop a Tokióban arany- és ezüstérmes kenyai párost, Emmanuel Kipkurui Korirt és Ferguson Cheruiyot Roticht utasította maga mögé. Rotich ezúttal második, Korir harmadik lett.

A 200 m-es távon olimpiai bronzérmes amerikai Noah Lyles szintén az idei év legjobbjával, 19.52 mp-cel győzött. Férfi súlylökésben a szám olimpiai címvédője, az amerikai Ryan Crouser nyert 23,15 méterrel. Tokióban ezüstérmes honfitársa, Joe Kovacs a harmadik, míg az ötkarikás játékokon bronzérmes új-zélandi Thomas Walsh a negyedik lett.

A női 400 m gátat a Rióban olimpiai aranyérmes, Tokióban második Dalilah Muhammad 52.77 mp-cel nyerte meg.

A versenyen 47 olyan atléta vett részt, aki a tokiói játékokon érmet szerzett.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×